Serghei Lavrov: Politica Kievului în privința minorităților naționale amintește teoria și practica Germaniei naziste
24/08
Ministerul rus de Externe a făcut declarații despre consecințele pentru participanții la „Platforma Crimeea”
24/08

Grușko nu vede necesitatea desfășurării Consiliului Rusia–NATO

Viceministrul rus al Afacerilor Externe, Aleksandr Grușko/ Foto: RBK

Rusia nu este împotriva desfășurării Consiliului Rusia–NATO, dar trebuie să înțelegem ce rezultate va aduce, a declarat într-un interviu acordat cotidianului ”Kommersant” viceministrul de Externe al Rusiei, Aleksandr Grușko.

Diplomatul a calificat drept absurdă ideea de a discuta problema ucraineană în Consiliu. Potrivit lui Grușko, această chestiune este dezbătută, în cadrul OSCE, de țările membre NATO de două ori pe săptămână la Forumul de colaborare în domeniul securității de la Viena, precum și la Consiliul permanent al OSCE.

”Nu suntem împotriva ședinței în sine. Dar trebuie să înțelegem clar ce oferă ea. În 2019 noi înșine am fost inițiatorii organizării unei astfel de ședințe, pentru a analiza situația după retragerea SUA din Tratatul privind lichidarea rachetelor cu rază medie și mai scurtă de acțiune. Mai apoi, am propus NATO să fie introdus un moratoriu asupra desfășurării unor astfel de rachete, dar alianța a respins-o”, a spus diplomatul.

În iunie, Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a propus convocarea unei ședințe a Consiliului Rusia-NATO. După cum declara, atunci, domnul Stoltenberg, ambele părți au foarte multe subiecte de dezbătut, ce răspund intereselor comune.

Comentând inițiativa lui Stoltenberg, reprezentantul oficial al MAE rus, Maria Zaharova, a declarat că Moscova este gata să discute chestiunile legate de dezescaladare. Dar, potrivit doamnei Zaharova, fără participarea militarilor asemenea negocieri sunt lipsite de sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1100212