Putin s-a întâlnit cu reprezentanții Partidului ”Rusia Unită”
24/08
Deputatul Piskariov, despre ”platformele” propagandistice bazate pe fake-uri
24/08

Putin: O Rusia puternică are nevoie de o marină militară puternică

Crucișătorul submarin nuclear ”Dmitri Donskoi”/ Foto: evo-rus.ru

Rusia puternică și suverană are nevoie de o marină militară puternică, echilibrată, a declarat președintele Vladimir Putin la ceremonia punerii temeliei la noile nave și submarine militare, relatează agenția Rambler.

”Am spus de multe ori și vreau să repet: Rusia puternică și suverană are nevoie de o marină militară puternică, echilibrată. Astăzi, ea joacă un rol cheie în sistemul de asigurare a securității statului, apără cu nădejde interesele noastre naționale, contribuie substanțial la consolidarea parității strategice și la stabilitatea internațională”, a declarat șeful statului.

Deschizând ceremonia, el i-a felicitat pe toți constructorii de nave și pe marinarii militari cu ocazia ”unei noi și importante etape în dezvoltarea Marinei Militare” a țării.

«Astăzi, în Komsomolsk pe Amur, se pune temelia pentru două nave polivalente pe zona maritimă apropiată. Iar la ”Sevmaș” (Regiunea Arhanghelsk – n.r.) și ”Șantierele Navale ale Amiralității” (Sankt-Petersburg – n.r.) – pentru patru submarine pe zona maritimă îndepărată», a enumerat președintele.

Putin a menționat că autoritățile Rusiei protejează ”tradițiile pline de glorie ale flotei naționale”, întăresc continuitatea neîntreruptei istorii de 1000 de ani a țării. ”Iată de ce două noi crucișătoare submarine nucleare vor purta numele lui Dmitri Donskoi și al prințului Potiomkin, în semn de profund respect față de memoria și faptele de vitejie ale măreților noștri strămoși”, a explicat el.

Două mari submarine Diesel au primit nume în onoarea orașelor Mojaisk și Iakuțk. ”Iar două nave polivalente au fost botezate cu nume tradiționale pentru flota rusă: ”Groznîi” și ”Buinîi” (Groaznic și Furtunos – n.r.), a adăugat șeful statului.

Separat, el a menționat că toate navele vor fi echipate cu arme moderne de mare precizie și cu cele mai noi mijloace de control și comunicații. Eficacitatea celor mai multe dintre ele a fost confirmată în timpul îndeplinirii unor misiuni de luptă în Siria, a precizat Putin.

Perspective de dezvoltare

Autoritățile ruse intenționează să dezvolte și pe viitor potențialul militar naval al țării, să echipeze flota cu cele mai noi arme și aparatură.

”Vom dezvolta și în continuare potențialul militar naval al Rusiei, vom perfecționa sistemul de staționare și infrastructura flotei, vom echipa navele cu cele mai noi arme și cea mai nouă aparatură, vom prelucra cele mai complexe antrenamente de luptă în cadrul unor exerciții și în deplasări lungi pe mare, vom duce drapelul rus în zone de importanță strategică ale oceanului mondial”, a subliniat Putin.

Asemenea misiuni responsabile și de amploare, a continuat Putin, sunt determinate de poziția geopolitică a Rusiei, de rolul ei în afacerile mondiale. În același timp, edificarea unei flote militare înalt tehnologizate, capabilă de luptă impune cerințe sporite față de constructorii de nave, a subliniat președintele.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1100209