O campanie planificată a Occidentului pentru discreditarea alegerilor din Rusia (VIDEO)
31/08
31 august 1941: la Arhanghelsk sosește primul Convoi Nordic
31/08

MAE rus: Răspunsul la sancțiunile Londrei împotriva FSB ar putea fi asimetrice

Aleksei Navalnîi/ Foto: vesti.ru

Măsurile de răspuns la sancțiunile impuse de Marea Britanie împotriva unor angajați ai Serviciului Federal de Securitate (FSB), despre care se presupune că ar fi implicați în incidentul cu bloggerul Aleksei Navalnîi, ar putea fi asimetrice, dar vor fi adecvate, a declarat pentru agenția TASS directorului Departamentului II pentru Europa din cadrul MAE Rus, Serghei Beliaev.

”Este un pas complet inventat și care nu se bazează pe nici un fel de argumene”, a spus el. ”Va urma o reacție din partea noastră dar cum va fi, asta este altă chestiune; ar putea fi asimetrică, dar întotdeauna adecvată”.

TASS menționează că, la 20 august, Marea Britanie a instituit sancțiuni împotriva a șapte angajați ai FSB-ului Rusiei, considerați ca fiind implicați în incidentul cu Navalnîi. Este deja al doilea pachet de sancțiuni adoptat de Londra împotriva Rusiei din cauza acestei spețe. În octombrie anul trecut, autoritățile britanice au introdus măsuri restrictive împotriva unui număr de șase ruși, inclusiv a prim adjunctului șefului administrației președintelui Rusiei, Serghei Kirienko, și a directorului FSB, Aleksandr Bortnikov.

Navalnîi a fost spitalizat la 20 august 2020 la Omsk, după ce i s-a făcut rău în avion. Ulterior, el a fost dus la tratament la Berlin. La 2 septembrie, Guvernul Germaniei a făcut o declarație, conform căreia Navalnîi ar fi fost supus acțiunii unei substanțe otrăvitoare din grupul ”Noviciok”. Berlinul a declarat, de asemenea, că aceste concluzii au fost confirmate de laboratoare din Franța și din Suedia. Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat în repetate rânduri că Moscova este gata pentru o cooperare atotcuprinzătoare cu Germania și a menționat că până la plecarea lui Navalnîi la Berlin, nu au fost identificate nici un fel de substanțe toxice.

 

 

 

1 Comment

  1. Sar fuguța cu sancțiunile, atât pudelii londonezi cât și stăpânii lor americani, dar cu dovezile otrăvirii unei nulități precum Navalnîi, nici unul!

    Ofer spre studiere atentă și linkul cu pricina, pentru a nu exista dubii:

    https://home.treasury.gov/news/press-releases/jy0328

    La fel ca în majoritatea pedepselor SUA îndreptate împotriva Rusiei, nu s-au oferit probe concludente care să susțină vreo acuzație, de unde trag concluzia că unii dintre angajații FSB au fost sancționați nu pentru ceea ce ar fi fost capabili să ducă la îndeplinire, ci DOAR pentru că sunt oficiali ai guvernului Federației Ruse.

    De altfel, mi-amintesc de o mulțime de articole apărute prin 2016 în care fostul șef al serviciului de securitate al lui Boris Berezovski (acesta din urmă fiind un alt oponent al lui Vladimir Putin și oligarh în Rusia lui Elțîn, decedat în 2013) vorbea despre relația dintre „celebrul” blogger Alexei Navalnîi și serviciul britanic de informații MI6. Dacă e adevărat și s-a ocupat de spionaj împotriva țării sale, în mod sigur l-aș trimite gata „conservat” la Palatul Westminster ori la Whitehall, depinde unde ar nimeri curierul. În felul acesta, s-ar stinge toate diferendele și s-ar așterne liniștea!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2141959