Noul avion de linie MS-21 va efectua curse regulate începând din 2022
31/08
MAE rus: Ce șanse are plângerea depusă de Rusia împotriva Ucrainei la CEDO
31/08

Pamfilova a cerut acces pentru străini la sistemul de monitorizare video a alegerilor din septembrie

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Ella Pamfilova/ Foto: RIA Novosti

Accesul reprezentanților internaționali la sistemul de monitorizare video trebuie asigurat atât la nivel federal, cât și în camerele regionale, consideră președintele Comisiei Electorale Centrale (ȚIK), scrie agenția TASS.

Observatorii internaționali trebuie să poată participa la sistemul de monitorizare video în centrele de supraveghere publică a alegerilor din septembrie, iar în acest sens trebuie să le fie oferite conturi pentru portalul de lucru al transmisiunilor video, a declarat președintele ȚIK, Ella Pamfilova.

”Va veni un număr important de observatori străini. Iar dacă vor manifesta dorința, inclusiv cea de a merge în secțiile de vot, de a vizita și centrele publice și, spre exemplu, de a observa, în regim online, trebuie să aveți în vedere ca o astfel de posibilitate să fie asigurată atât la nivel federal, cât și în camerele regionale”, a spus Pamfilova, adresându-se unuia dintre membrii Camerei Civice a Rusiei, Maksim Grigoriev.

”Dacă, într-o regiune au venit, să zicem, observatori internaționali și doresc să observe prin intermediul sistemului de monitorizare video, o astfel de posibilitate trebuie să existe”, a subliniat șefa ȚIK. Potrivit spuselor sale, în acest scop trebuie, de asemenea, activate cât se poate de multe oportunități ale împuterniciților pentru drepturile omului la nivel federal, dar și regional.

Anterior, Pamfilova a anunțat că, în total, participanții la sistemul de monitorizare video a alegerilor din septembrie vor primi cel puțin 54.849 de conturi pentru acces la portalul pentru transmisiuni video. Ea a arătat că la acest sistem de monitorizare video vor deveni participanți toate partidele politice, birourile lor regionale și candidații din circumscripțiile uninominale, comisiile electorale, precum și centrele publice de supraveghere organizate pe teritoriile subiectelor Federației Rusiei, unde, la procesul de urmărire a votului poate participa orice doritor care a urmat pregătirea necesară. În plus, vor primi acces la transmisiunile video împuterniciții pentru drepturile omului în centrul federal și în regiuni, precum și Consiliul prezidențial pentru dezvoltarea societății civile și drepturile omului.

Alegerile pentru Duma de Stat, Camera Inferioară a Parlamentului Rus, se vor desfășura timp de trei zile – 17, 18, 19 septembrie -, cu ziua unică de vot la 19 septembrie, când vor mai avea loc și alegeri pentru șefia mai multor subiecte ale Federației Ruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1918257