Vladimir Putin a vorbit la Forumul Economic de Est din Vladivostok
03/09
Implicarea ambasadelor străine în finanțarea extremismului în Rusia
04/09

Sluțki: Rusia nu este obligată să dea raportul la NATO despre exercițiile ei militare

Exercițiile ruso-beloruse ”Zapad-2021” se vor desfășura între 10 și 16 septembrie/ Foto: TASS

Rusia nu trebuie să dea raportul în fața NATO în legătură cu exercițiile militare efectuate, a declarat președintele Comitetului pentru Relații Internaționale din Duma de Stat, Leonid Sluțki, scrie ”Rossiiskaia gazeta”.

Astfel a comentat politicianul, într-o postare pe pagina lui de pe rețeaua Telegram, apelul lansat de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, de a dezvălui detaliile exercițiilor militare ”Zapad-2021”. ”În mod unilateral, Alianța Nord-Atlantică a coborât nivelul relațiilor cu Rusia. Este alegerea lor”, a menționat Sluțki.

Potrivit spuselor sale, la o asemenea tonalitate, Rusia ”cu siguranță nu este obligată  să dea în fața nimănui raportul, având în vedere, în special, desfășurarea sistemelor americane de apărare antirachetă în Polonia, precum și dislocarea periodică de trupe SUA în țări situate în imediata apropiere de granițele Federației Ruse”.

Acțiunile practice ale trupelor se vor desfășura din 10 până la 16 septembrie pe nouă poligoane din Rusia și pe cinci poligoane din Republica Belarus. La exercițiile strategice comune ”Zapad-2021” (Vestul-2021) vor participa soldați și ofițeri din Rusia și din Republica Belarus, precum și reprezentanți ai ODKB (Organizația Tratatului de Securitate Colectivă – n.r.) și ai Organizației de Cooperare de la Shanghai.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1102013