Invitație la standul rusesc cu figurine Matrioșka la “Festivalul Multiculturalismului” de la Brașov
05/09
A murit Ivan Patzaichin, Amiralul Flotilei de Aur a Sportului Românesc
06/09

Zaharova: OSCE nu va monitoriza alegerile parlamentare din Norvegia

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova/ Foto: ura.ru

Politica ”standardelor duble” promovată de Oficiul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR/OSCE) privind organizarea monitorizării procesului electoral în statele situate ”la est” și ”la vest de Viena” continuă să trezească nedumerire și să ridice semne de întrebare, scrie reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, pe pagina sa de pe rețeau Telegram. 

Încă un exemplu – decizia conducerii ODIHR de a nu monitoriza alegerile parlamentare din Norvegia, programate pentru 13 septembrie 2021. În același timp, experții Oficiului păstrează reclamații privind sistemul electoral norvegian, iar recomandările anterioare ale ODIHR rămâne neîndeplinite. Cu toate acestea, pentru ODIHR monitorizarea acestor alegeri este ceva neinteresant. 

Această poziție a ODIHR contrastează cu dorința de neclintit a acestei structuri de a ”parașuta” în țările din spațiul post-sovietic numeroși observatori pe termen lung și pe termen scurt, chiar și în pofida restricțiilor sanitare și epidemiologice impuse de pandemia de COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1053413