Pamfilova: Numărul atacurilor asupra resurselor web ale Comisiei Electorale Centrale a crescut de 2,5 ori
09/09
Mesajul ministrului Lavrov adresat organizatorilor și participanților la Forumul internațional antifascist-2021
09/09

FSB: În spatele exploziei gazoductului din Crimeea s-au aflat serviciile ucrainene

Foto: RIA Novosti

Explozia de la gazoductul din Crimeea a fost organizată de serviciile de informații ucrainene, a anunțat Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei, relatează agenția RIA Novosti.

Anterior, serviciul de presă al Ministerului de Interne al Republicii Crimeea a relatat că, la 23 august, niște necunoscuți au avariat, în zona montană a regiunii, conducta de gaze folosită pentru alimentarea satului Perevalnoe și a unității militare din zonă. Gazoductul a fost repus în funcțiune o zi mai târziu. În ajun, instanța a arestat patru suspecți.

«S-a stabilit că diversiunea a fost organizată de subdiviziunea teritorială a Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării al Ucrainei, din orașul Herson – așa-numitul serviciu operativ ”Tavria”, cu participarea organizației ”Mejlisul Poporului Tătar din Crimeea”»(organizație extremistă, interzisă în Rusia), se arată în comunicat.

Săptămâna trecută, ofițeri ai FSB l-au reținut pe adjunctul șefului ”Mejlisului”, Nariman Djelialov, care a fost intermediar, precum și pe Asan și Aziz Ahmetov, organizatorii direcți ai diversiunii.

La indicația unuia dintre liderii ”Mejlisului”, în luna iunie, cei doi Ahmetov s-au deplasat în Ucraina, unde au fost instruiți cum să folosească material exploziv. Pentru organizarea exploziei, li s-au promis 2000 de dolari. Acțiunea urma să fie dedicată Zilei  Independenței Ucrainei.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2141993