Înscriere: Pentru a obține biletul studențesc rusesc
10/09
Putin: Au fost convenite 28 de programe pentru Statul Unional cu Belarus
10/09

Piskariov: Votul alegătorilor ”dirijat” prin aplicații pentru smartphone dezvoltate în străinătate

Foto: foxsnews.ru

Președintele Comisiei Dumei de Stat pentru Ivestigarea Cazurilor de Ingerință a Statelor Străine în Treburile Interne ale Rusiei, Vasili Piskariov, a comentat, la solicitarea jurnaliștilor, noile date privind încercările de peste hotare de a influența rezultatele alegerilor din Rusia, a anunțat respectiva Comisie într-o postare pe pagina ei de pe rețeaua Telegram.

Analiza informațiilor primite de Comisie arată o intensificare a încercărilor forțelor externe de a implica cetățeni ruși în activități distrucive în ajunul alegerilor din 19 septembrie.

Pe lângă datele primite anterior privind posibilitatea ca cetățenii ruși care lucrează în ambasadele din Moscova ale mai multor țări să fie folosiți ca intermediari pentru finanțarea unor activități extremiste în Rusia, în prezent, s-au primit informații și despre sursele de finanțare ale proiectului și ale aplicațiilor pentru smartphone cu ajutorul cărora ”binevoitorii” străini ai Rusiei intenționează să influențeze rezultatele alegerilor din țara noastră.

Este vorba despre o aplicație care îi sugerează alegătorului numele candidatului pentru care el ar trebui să voteze. S-a dovedit că urmele duc în Statele Unite, la companii care au legătură cu un departamentul militar, unde lucrează foști angajați ai Pentagonului. De asemenea, au fost identificate 134 de testere software, dezvoltate cu ajutorul companiilor americane. În cazul de față ne confruntăm, din nou, cu o ingerință directă în treburile noastre interne, pe care nici măcar nu se străduiesc să o ascundă.

Comisia se află într-un permanent contact cu organele competente în astfel de cazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 997292