Drum direct spre uitare: Zaharova a dezvăluit punct cu punct metodele Occidentului de rescriere a istoriei
14/09
File de istorie: ”Detașamentul 731” și procesul de la Habarovsk
14/09

Pentru prima dată, Rusia a folosit roboți de luptă în rând cu oamenii (VIDEO)

Foto: ru24.net

Militarii ruși au folosit, pentru prima dată, roboți de recunoaștere și susținere a focului ”Uran-9” și ”Nerehta” în formațiunile de luptă ale subunităților combinate de arme, a anunțat Ministerul Apărării al Rusiei, relatează RIA Novosti.

Astfel, în cadrul exercițiilor strategice ”Zapad-2021”, ”Uran-9” a suprimat forța vie și tehnica de luptă a inamicului convențional aflat la o distanță de trei până la cinci kilometri, folosind sistemle de rachetă ”Ataka”, lansatoare de proiectile de infanterie, tunuri de 33 milimetri și mitraliere.

În plus, aceste mașini au asigurat acoperirea pentru unitățile motorizare, la schimbarea de poziție.

Roboții ”Nerehta” au fost folosiți pentru recunoaștere și pentru susținerea cu foc a subunităților. Ei sunt echipați cu mitraliere ”Kord” de 12,7 milimetri și cu aruncător de grenade AG-30M, de 30 de milimetri. ”Nerehta este capabil să corecteze focul, să livreze muniție și echipamente.

Sistemul de deminare ”Uran-6” a fost folosit pentru trasarea de coridoare de trecere pe câmpurile minate.

Acțiunile roboților au fost asigurate de sistemul tactic de laser ”Karier”, ce permite detectarea și distrugerea mijloacelor optice ale echipamentelor de recunoaștere și observare.

În perioada 10-16 septembrie, pe nouă poligoane din Rusia, în apele Mării Baltice, precum și pe cinci poligoane din Republica Belarus se desfășoară exercițiile comune strategice ”Zapad-2021”(Vest-2021).

În total, la manevre participă până la 200.000 de oameni, circa 80 de avioane și elicoptere, până la 760 de unități de tehnică de luptă, inclusiv 290 de tancuri, 240 de tunuri, sisteme reactive cu lansare multiplă și aruncătoare de mine, pecum și 15 nave.

Numărul total de personal din unitățile de luptă, ce intră sub incidența Documentului de la Viena din 2011, nu depășește 6400 de militari.

Trupele trebuie să revină la locul lor permanent de dislocare până la mijlocul lunii octombrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 997369