Riabkov: Rusia vrea să obțină rezultate în dialogul cu SUA privind stabilitatea strategică
15/09
The Lancet: ”Sputnik Light” ține departe persoanele în vârstă de patul de spital
16/09

Programul de instruire pentru a submina societatea rusă

Emblema Comitetului pentru apărarea intereselor naționale din Rusia/ Foto: TASS

Recunoscut ca o organizație nedorită în Rusia, ”Centrul  pentru societatea civilă de la Praga”/ Prague civil society centre va instrui personalul ONG-urilor și jurnaliștii din Rusia ”pentru a reforma sistemul juridic și societatea civilă”. Întreținerea de două luni pentru fiecare persoană va costa 132 000 de ruble (1520 de euro), potrivit Comitetului pentru apărarea intereselor naționale din Rusia.

”Centrul pentru societatea civilă de la Praga”, care este recunoscut ca o organizație nedorită în Rusia, a lansat un program de instruire și schimb de experiență pentru activiștii ONG-urilor, jurnaliști, experți și antreprenori.

”Centrul pentru societatea civilă de la Praga” cheamă: la baricade!/ Foto: facebook

Locul de desfășurare al programului este Ucraina, unde vor avea loc instruiri și întâlniri. Programul în sine se adresează cetățenilor din Rusia și alte state din fosta URSS, cu excepția Ucrainei.

În cadrul programului, se propune să se învețe tocmai din experiența ONG-urilor ucrainene, care, chipurile, ar fi format independent o „societate civilă puternică, coezivă și dezvoltată”.

Este de remarcat faptul că astfel de evenimente se desfășoară în ajunul alegerilor din Federația Rusă cu singurul scop de a-i învăța pe activiți să acopere „corect” a evenimentele și să creeze sentimentele de criză în societatea rusă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 997382