Pamfilova: ȚIK a creat șanse egale pentru campania electorală în condiții de pandemie
15/09
Programul de instruire pentru a submina societatea rusă
15/09

Riabkov: Rusia vrea să obțină rezultate în dialogul cu SUA privind stabilitatea strategică

Viceministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Riabkov/ Foto: Serviciul de presă al MAE rus/ TASS

Moscova speră că dialogul cu Washingtonul pe probleme legate de stabilitate strategică va fi rezultativ și va ajuta părțile să-și formuleze obiectivele finale pe această direcție, a declarat viceministrul de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, într-un interviu acordat postului de televiziune RT Arabic, relatează agenția TASS.

”În ceea ce privește stabilitatea strategică, discuții pe această chestiune se poartă nu doar de Ministerul de Externe, dar și de Rosatom, Roskosmos și de alte departamente. La fel se întâmplă și în Statele Unite. (…) Recent, am avut consultări în format de comunicare video. (…) Sperăm că acest dialog nu se va purta de dragul dialogului, ba, dimpotrivă, vom putea formula obiective finale și, de asemenea, ne vom lămuri măcar la o primă aproximare, cum să organizăm mai departe acest proces”, a arătat viceministrul.

Riabkov a adăugat că, în prezent, părțile discută formatul grupurilor de lucru. ”Sunt importante pentru că se focusează pe subiecte distincte ale agendei bilaterale”, a explicat el.

Viceministrul de Externe a subliniat că, de asemenea, nu se întrerup contactele dintre Moscova și Washington pe subiecte precum Afganistan, Siria și Iran.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 997376