Prima zi a alegerilor: Pamfilova a spus care sunt sursele atacurilor DDos asupra sistemelor electronice de vot
17/09
Alegeri în Rusia: Au venit să voteze o zebră și un buletin
18/09

Aur curat. Jucătorii de șah ai Rusiei, pentru a doua oară la rând câștigătorii olimpiadei-online

Foto: TASS

A doua olimpiadă online de șah s-a încheiat cu victoria categorică a Rusiei. În finală, echipa Rusiei nu a lăsat nici o șansă adversarilor din Statele Unite, relatează agenția TASS.

Naționala Rusiei a câștigat ambele meciuri cu scorul de 3,5:2,5. În primele partide de șah au învins Vladislav Artemiev și Aleksandr Goriacikin, iar la egalitate au terminat Aleksadr Kosteniuk, Polina Șuvalova și Daniil Dubov, în timp ce Andrei Esipenko a pierdut. În următoarele confruntări din jurul tablei de șah au câștigat Kosteniuk și Leia Garifullina, Dubov, Artemiev și Ekaterina Lagno au făcut remiză, iar Esipenko a pierdut. Pe drumul către aur au fost învinse, de asemenea, echipele Ungariei și Chinei.

”Îi felicit pe toți pentru marea victorie. Este atât de plăcut să aduci aur țării tale și ne mândrim cu jucătorii, cu antrenorii care au făcut posibil acest lucru. La prima olimipiadă, primul loc l-am împărțit cu echipa Indiei; acum, însă, este aur curat, în condițiile în care, de-a lungul turneului, i-am invins pe chinez și  pe americani – echipe puternice. Dacă este să fiu cinstit până la capăt, eu însumi nu am crezut până în ultimul moment ce s-a întâmplat”, a declarat pentru agenția TASS președintele Federației de șah a Rusiei, Andrei Filatov.

Cuvinte de laudă pentru debutanta Garifullina, care, în meciul împotriva echipei americane, a adus punctele decisive. ”Nu a fost o victorie ușoară, pentru că o parte dintre cei mai buni dintre jucători ai echipei masculine nu au participat la olimpiada-online, fiind antrenați într-o altă competiție. Locul lor a fost ocupat de jucători tineri, precum Dubov și Artemiev, care și-au îndeplinit în mod strălucit misiunea și au purtat povara conducerii în echipă. Ca de obicei, fetele au dominat partea lor de turneu”, a spus, la rândul său, antrenorul principal al echipei feminime a Rusiei, Serghei Rubliovski.

”Vreau să precizez că avem un nou membru al echipei – pe Leia Garifullina, care s-a descurcat excelent în misiunea ei”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2141997