Alegeri în Rusia: Au venit să voteze o zebră și un buletin
18/09
Energia viitorului: în Kamciatka va fi reanimat un vechi proiect sovietic estimat la 200 miliarde dolari
18/09

General american, despre riscurile distrugerii lumii în cazul unui război al SUA cu Rusia și cu China

Foto: tvzvezda.ru

Șeful adjunct al Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore din Armata Statelor Unite, generalul John Hyten (în imagine), a declarat că obiectivul SUA ar trebui să fie evitarea unui război cu Rusia și China, informează publicația Komsomolskaia Pravda.

În opinia lui, în caz contrar, acest lucru s-ar putea solda cu urmări dintre cele mai distrugătoare nu doar pentru respectivele state, ci și pentru întreaga omenire. Generalul Hyten și-a exprimat punctul său de vedere într-un podcast al Institutului Brookings.

De asemenea, Hyten a definit Războiul Rece ”drept cea mai importantă confruntare dintre două mari puteri pe care lumea a văzut-o vreodată”.

”Din punct de vedere principial, noi nu am luptat niciodată cu Uniunea Sovietică… Principalul nostru obiectiv ar trebui să fie ca niciodată să nu intrăm în război cu China și cu Rusia… în caz contrar, acea zi amenință să devină cea mai înfricoșătoare zi pentru planetă”, a spus generalul american.

În același timp, el a adăugat că Rusia reprezintă cea mai mare amenințare pentru Statele Unite. Iar asta pentru că forțele nucleare ale părții ruse sunt, acum, total modernizare, spre deosebire de cele americane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2141956