Corneliu Vlad: AUKUS, un fel de ”NATO asiatic”
22/09
Fondatorul ”Kaspersky Lab”, despre votul online
22/09

Djabarov: Adrese IP din SUA, folosite pentru a ocoli blocarea aplicației ”Navalnîi”

Senatorul Vladimir Djabarov/ Foto: RIA Novosti

Adrese IP din Statele Unite și din multe țări occidentale au fost intens folosite pentru a ocoli blocarea aplicației ”Navalnîi”, a declarat Vladimir Djabarov, membru al Comisiei provizorii a Consiliului Federației pentru apărarea suveranității de stat și prevenirea amestecului în treburile suverane ale Rusiei (în imagine), relatează agenția TASS.

«Pentru a depăși blocarea aplicației malware cunoscută ca ”Navalnîi”, cel mai des și mai intens s-au folosit adrese IP americane… Pe lângă Statele Unite, acest gen de activitate ilegală s-a dus de pe teritoriile unor state ce figurează printre partenerii politico-militari ai americanilor precum Australia, Bulgaria, Marea Britanie, Canada, Cehia, Franța, Germania, Grecia, Israel, Italia, Spania, Lituania, Luxemburg, Noua Zeelandă, Norvegia, Emiratele Arabe Unite, Singapore, Turcia, Ucraina, Suedia, Coreea de Sud, Japonia», a spus senatorul la ședința comisiei.

”Avem la dispoziție adrese concrete din această operațiune digitală specială îndreptată împotriva Rusiei”, a adăugat politicianul.

Agenția TASS menționează că, la 20 august, Roskomnadzor a cerut înlăturarea aplicației ”Navalnîi” din magazinele online Apple și Google pe baza unei solicitări formulate în acest sens de Procuratura Generală a Rusiei, care a cerut restricționarea accesului la resurse care au legătură cu Fondul de luptă împotriva coruției (FBK, recunoscut drept ONG-agent străin și organizație extremistă). La 17 septembrie, aplicația a dispărut din magazinele online ale companiilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1043986