Igor Ivanov: Sistemul internațional a rezistat primului atac al pandemiei
23/09
Cazul Skripal. Serviciul Rus de Informații Externe: Noile acuzații ale Londrei la adresa Rusiei, o minciună
23/09

Mesajul președintelui Rusiei adresat participanților la conferința ”Procesul de la Nürnberg: soarta și rolul Leningradului asediat”

Procesul de la Nürnberg (20 noiembrie 1945 - 1 octombrie 1946). Pe banca acuzaților, călăii naziști/ Foto: mil.ru

Președintele Rusiei Vladimir Putin le-a adresat un mesaj participanților la conferința ”Procesul de la Nürnberg: soarta și rolul Leningradului asediat” care se desfășoară la Sankt-Petersburg. Vă prezentăm textul acestui mesaj:

Dragi prieteni! 

Salut prezența dumneavoastră la Conferința științifică și practică ”Procesul de la Nürnberg: soarta și rolul Leningradului asediat”. 

Întâlnirea dumneavoastră este dedicată împlinirii a 75 de ani de la încheierea Procesului de la Nürnberg, care a dat verdictul legal și moral în cazul călăilor naziști și a complicilor lor. Una dintre dovezile incontestabile ale celor mai grave dintre crimele regimului hitlerist a fost blocada Leningradului, care a provocat moartea – de foame, de frig și sub bombardamente – a sute de mii dintre locuitorii orașului – femei, bătrâni, copii. 

Asedierea orașului de către trupele germane și aliații lor a început în urmă cu 80 de ani, la 8 septembrie 1941. Această dată tragică ne readuce la evenimentele Marelui Război penyru Apărarea Patriei, la suferințele și curajul poporului sovietic, care a parcurs un drum eroic, plin de sacrificii, popor care a zdrobit nazismul grație unității și nemaivăzutei lui puteri spirituale. Datoria noastră este de a ține minte această măreață faptă de eroism, lecțiile trecutului care ne învață să fim vigilenți și să combatem prin toate mijloacele extremismul, xenofobia, intoleranța națională. 

Întotdeauna vom onora rezistența locuitorilor Leningradului asediat, dar nesupus, vom face tot ceea ce depinde de noi pentru ca deciziile Tribunalului de la Nürnberg să nu fie date uitării și pentru ca tragedia celui de-al Doilea Război Mondial să nu se repete niciodată. 

Sunt convins că întâlnirea dumneavoastră reprezentantivă va contribui la această nobilă misiune. 

Vă urez o muncă fructuoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2141988