Vasili Piskariov: ”Presiunea Occidentului asupra alegătorilor a avut efect invers în Rusia” (I)
24/09
Șicanată, delegația Rusiei a renunțat la participarea la ședința APCE
24/09

Comisia Electorală Centrală (ȚIK) a aprobat rezultatele alegerilor pentru Duma de Stat și le-a recunoscut ca valabile

Ședința de bilanț a Comisiei Electorale Centrale din Rusia/ Foto: TASS

Conform rezultatelor, Partidul ”Rusia Unită” a obținut 324 de mandate (din totalul de 450 de mandate), Partidul Comunist al Federației Ruse – 57,  Paridul ”Rusia Justă – Patrioți – Pentru Adevăr” – 27, Partidul Liberal Democrat (LDPR) – 21 și formațiunea nou înființată, ”Oameni Noi” – 13.

Comisia Eectorală Centrală din Rusia, într-o ședință de vineri, a aprobat rezultatele alegerilor pentru Duma de Stat, care au avut loc în perioada între 17 și 19 septembrie. Toți cei 15 membri ai ȚIK au semnat protocolul și tabelele rezumative care conțin rezultatele votului.

„Protocoalele finale ale comisiilor electorale pentru alegerile pentru Duma de Stat reflectă în mod obiectiv rezultatul votului”, a declarat Ella Pamfilova, președinta ȚIK. Potrivit acesteia, Comisia „a recunoscut alegerile pentru Duma de Stat ca fiind valide și valabile”.

La rândul său, membrul ȚIK Ievgheni Koliușin, care reprezintă Partidul Comunist al Federației Ruse în comisie, și-a exprimat o „opinie specială” cu privire la recentele alegeri pentru Duma de Stat.

Conform rezultatelor alegerilor, Partidul ”Rusia Unită” a obținut 324 de mandate în Duma de Stat a celei de-a opta convocări, Partidul Comunist – 57, ”Rusia Justă – Patrioți – Pentru Adevăr – 27, LDPR – 21 și Oameni Noi – 13. În în plus, câte un reprezentant din Partidul  ”Rodina”  (Aleksei Juravliov), din ”Partidul Creșterii” (Oksana Dmitrieva), din ”Platforma Civică” (Rifat Șaihutdinov) și cinci candidați auto-nominalizați: Vladislav Reznik, Leonid Babașov, Oleg Leonov, Dmitri Pevțov și Anatoli Wasserman au devenit și ei deputați ai Camerei Infirioare a Parlamentului Rus.

Pentru comparație, la alegerile deputaților pentru Duma de Stat din 2016, ”Rusia Unită” a primit 343 de mandate, Partidul Comunist al Federației Ruse – 42.  Partidul Liberal Democrat – 39 și ”Rusia Justă” – 23. În plus, câte un mandat au obținut, atunci, ”Rodina” (Aleksei  Jhuravliov) și ”Platforma Civică” ( Rifat Șaihutdinov), care nu și-au promovat listele de partid la Duma de Stat, precum și candidatul auto-nominalizat Vladislav Reznik.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2142041