Lavrov: ”Summitul democrațiilor”, o inițiativă în spiritul războiului rece
27/09
Lavrov: Mali s-a adresat unei companii militare private din Rusia pentru ajutor în lupta împotriva terorismului
27/09

Rusia, avertizată. Erdogan ar putea trăda după summitul de la Soci  

Președinții Vladimir Putin și Recep Tayyip Ergodan se vor întâlni la Soci, la 29 septembrie/ Foto: news.ru

Dacă Turcia va considera parteneriatul cu Occidentul mai avantajos pentru sine, va întoarce cu ușurință spatele Rusiei, a apreciat politologul Paul Anatonopoulos, citat de publicația ”Vzgliad”. 

”Apare întrebarea, dacă Moscova ar trebui să aibă încredere în Ankara, având în vedere, în special, faptul că retorica prietenoasă a liderului turc este des înlocuită cu una ostilă”, a arătat expertul într-un articol pentru InfoBrics. 

Drept exemplu, analistul a amintit, pe de o parte, de interesele Rusiei și ale Turciei în Siria, unde Ankara intenționează să recâștige controlul asupra fostelor teritorii ale Imperiului Otoman. Pe de altă parte, Antonopoulos arată că Rusia și Turcia dispun de oportunități pentru adâncirea colaborării, inclusiv pe o platormă comună pentru rezolvarea problemelor regionale. 

”Cu toate că propunerea lui Erdogan (Recep Tayyip Ergodan, președintele Turciei, n.r.) privind crearea unei platforme regionale pentru rezolvarea problemelor reprezintă un pas pozitiv în direcția corectă, având în vedere comportamentul consecvent oscilant al acesetuia și trădările din trecut, Moscova, pe de o parte, ar privi cu entuziasm un astfel de bloc, dar s-ar teme, în același timp, știind că, destul de des, Turcia se întoarce ușor spre Occident”, a concluzionat politologul. 

După cum amintește ”Vzgliad”, Erdogan a declarat anterior că se bazează pe ”decizii importante” în cadrul negocierilor ”față în față” pe care le va avea cu președintele Vladimir Putin la 29 septembrie, la Soci. S-a anunțat că agenda discuțiilor dintre Putin și Erdogan va fi cea mai cuprinzătoare, de la relații bilaterale, până la Siria și alte conflicte regionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1015037