Livrări de gaze naturale. Gazprom a semnat cu Ungaria un contract pe 15 ani. Ucraina s-a înfuriat
28/09
Corneliu Vlad: Summitul Organizației de la Shanghai, o reușită a diplomației multilaterale
28/09

Lukașenko a anunțat înființarea de către SUA a unor baze NATO în Ucraina

Foto: Serviciul de presă a președintelui Republicii Belarus

Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko (în imagine), a anunțat că, sub aspectul unor centre de instruire, Statele Unite creează în Ucraina baze militare ale Alianței Nord-Atlantice, scrie RT.

”O atenție deosebită pentru segmentul ucrainean – ce vom face noi acolo. Vedeți cum cară ei acolo, în Ucraina, trupe NATO. Sub forma centrelor de instruire ei creează, de fapt, baze. Baze ale Statelor Unite se creează în Ucraina. Este evident că noi trebuie să reacționăm la așa ceva”, a declarat liderul de la Minsk la o consfătuire cu responsabili ai instituțiilor de forță.

Lukașenko a arătat că subiectul a fost dezbătut de mai multe ori în cadrul discuțiilor avute cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Potrivit liderului belorus, părțile au convenit să reacționeze la această situație.

”În caz contrar, mâine chiar vom avea la granița Republicii Belarus și a Rusiei o situație inacceptabilă pentru noi, până la amplasarea de rachete cu o rază de acțiune corespunzătoare. Noi nu ne-am abonat la așa ceva și nu putem permite un astfel de lucru”, a adăugat Lukașenko.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1919562