Criza gazelor în Europa: Cine face chilipir în Asia de Sud-Est dă vina pe Rusia
27/09
Narîșkin: Serviciile de informații americane trebuie să-și revizuiască lista amenințărilor prioritare
28/09

Zaharova: UE continuă să trăiască în paradigma unei ordini mondiale coloniale

Reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova/ Foto: TASS

În acțiunile și opiniile sale asupra proceselor mondiale, Uniunea Europeană nu s-a abătut niciodată de la principiile colonialismului, însușindu-și dreptul de a se amesteca în treburile altor țări, fără nici un motiv și fără nici o justificare, a declarat reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, citată de agenția TASS.

”În ceea ce-l privește pe domnul (Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri internaționale și politică de securitate, Josep) Borrel și înțelegerea sa a ceea ce reprezintă zonă de responsabilitate a UE, a ceea ce nu reprezintă zonă de responsabilitate a UE, greșiți când afirmați că s-a terminat colonialismul. Ele (țările europene) nu doar că nu au uitat; ele au trăit în această paradigmă, fără să uite de ea nici un minut. Aparent, declarațiile lor se refereau la altceva, dar relațiile cu alte state sunt construite exact pe această viziune asupra lumii”, a spus ea.

După cum a menționat diplomatul, țările occidentale se străduiesc în continuare să intervină nejustificat în treburile altor state. ”Foarte interesant s-a exprimat, în privința UE și a conducerii ei, reprezentantul unei țări, la o întrevedere – nu voi spune cu cine a fost acea întâlnire. Colegul lui Serghei Lavrov (ministrul de Externe al Rusiei, n.r.) a declarat: ”Ni se vorbește de parcă am fi vecini cu UE. Nu știm de ce suntem priviți ca stat de frontieră și de îi interesăm; noi suntem pe alt continent, ducem o viață independentă, toată viața ne-am rezolvat singuri problemele și noi ne-am dori foarte mult ca UE să nu uite acest lucru și să ne trateze mai delicat”, a citat Zaharova vorbele interlocutorului ministrului rus.

Reprezentanta oficială a MAE Rus și-a exprimat regretul să Occidentul colectiv ”și-a arogat și își arogă drepturi, inclusiv cel de a se ocupa de soarta lumii, când lumea nu cere așa ceva”. Potrivit spuselor sale, pentru a evita conflicte militare, lumea trebuie să revină la fundamentele dreptului internațional pe baza Cartei ONU. ”Lumea cere (Occidentului) un singur lucru – să revină în albia dreptului internațional. După cum știți, Serghei Viktorovici (Lavrov) a lansat, de la înalta tribună a ONU, hashtagul #RegulileNoastreCartaONU#. Adică să ne întoarcem la bazele care s-au creat în decenii, care au fost aprobate colectiv și care au îndeplinit principala funcție – ele nu au oferit lumii posibilitatea de se prăvăli într-o nouă catastrofă de genul celor pe care omenirea le-a trăit în secolul al XX-lea”, a concluzionat diplomatul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2141968