Un membru al familiei țariste Romanov s-a căsătorit în Rusia, pentru prima dată după 120 de ani (VIDEO)
02/10
În Brazilia a fost dezvelit monumentul descoperitorului Antarcticii, navigatorul rus, Bellingshausen
03/10

MAE rus: Renunțarea la presiuni asupra Rusiei va stimula dialogul privind controlul armelor în UE

Foto: freedom-news.ru

Un dialog reușit în privința controlului armelor convenționale din Europa (CFE) este posibil doar dacă partenerii europeni renunță la politica de descurajare a Rusiei, a declarat directorul adjunct al Departamentului pentru neproliferare și controlul armelor din cadrul MAE rus, Anton Mazur, la forumul OSCE privind cooperarea în domeniul securității, relatează agenția TASS.

”O nouă arhitectură CFE va fi greu de creat în condițiile unui deficit acut de încredere în Europa, precum și a descurajării complexe a țării noastre, întruchipate în politica de planificare militară a NATO”, a spus el. ”Fără îndoială, succesul dialogului ar contribui la crearea unui climat favorabil în jurul lui. Înțelegem prin asta renunțarea la politica de forță de descurajare a Rusiei, recunoașterea și respectarea intereselor ruse, restabilirea unor relații normale cu țara noastră, oprirea procesului de întărire a potențialului militar al NATO în apropierea granițelor ruse”.

În același timp, a spus Mazur, Rusia nu vede, deocamdă, disponibilitatea partenerilor occidentali de a se ocupa în mod serios de aceste probleme, în timp ce Rusia este, la rândul ei, pregătită să discute chestiunile legate de securitatea internațională pe baza egalității în drepturi și ținând cont de interesele reciproce ale tuturor părților.

”În acest sens, aș dori să revin, încă o dată, asupra noii noastre strategii de securitate națională. Care spune, în special, că Rusia dorește o creștere a predictibilității în relațiile dintre state, consolidarea încrederii și a securității în sfera internațională”, a spus diplomatul.

El a subliniat, de asemenea, că Rusia ”este gata să lucreze la crearea condițiilor necesare reluării unui dialog constructiv privind noua arhitectură europeană a regimului de control al armelor convenționale, dacă și când vor fi pregătiți pentru asta partenerii noștri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1100236