În Brazilia a fost dezvelit monumentul descoperitorului Antarcticii, navigatorul rus, Bellingshausen
03/10
Președintele Finlandei a cerut schimbarea radicală a relațiilor UE cu Rusia
03/10

Lavrov: Lista țărilor invitate la ”Summitul pentru democrație” stârnește ”un interes sportiv”

Șeful diplomației de la Moscova, Serghei Lavrov/ Foto: TASS

Șeful MAE rus, Serghei Lavrov, a declarat că este curios ce țări vor include Statele Unite pe lista invitaților la ”Summitul pentru democrație”, planificat să se desfășoare în decembrie 2021, scrie agenția TASS. 

”Pe ordinea de zi, ”Summitului pentru democrație”, convocat în decembrie anul curent. Este clar cine va selecta candidații – este o inițiativă americană, deci ei vor fi cei care vor decide cine merită dreptul de a fi numit democrație. Interesant va fi chiar și din punct de vedere sportiv, pe cine vor invita acolo”, a spus el vorbind în plenul Adunării Consiliului pentru Politică Externă și de Apărare din Rusia. 

Șeful MAE rus a spus că ”o serie întreagă de aliați cheie ai Statelor Unite, în special din regiunea Orientului Mijlociu, nu pot fi nicicum numiți democrații”. ”Vom vedea, aici e nevoie de ingeniozitate diplomatică, dar e greu doar la început – să-i dai drumul”, a adăugat Lavrov. 

TASS amintește că, la 11 august, Casa Albă a anunțat că președintele SUA, Joe Biden, convoacă ”Summitul pentru democrație”. La viitoarea reuniune la nivel înalt vor fi dezbătute trei teme principiale: apărarea împotriva autoritarismului, lupta împotriva corupției, respectarea drepturilor omului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1100236