Considerate nedorite, structurile lui Soros își continuă activitățile distructive în Rusia
10/10
Le Figaro: Cum schimbă rachetele hipersonice jocul strategic
10/10

Sluțki: Senatorii SUA care au cerut expulzarea diplomaților ruși nu au înțeles despre ce este vorba

Ambasada Federației Ruse din Washington/ Foto: vesma.today

Senatorii Statelor Unite care i-au cerut președintelui țării, Joe Biden, să expulzeze 300 de diplomați ruși în cazul în care Moscova refuză ca ambasada SUA să-și mărească numărul de angajați, au înțeles prost esența problemei și este puțin probabil că realizează consecințele acțiunilor lor, a scris, pe pagina sa de pe rețeaua Telegram, președintele Comtetului Dumei de Stat pentru afaceri internaționale, Leonid Sluțki, relatează agenția TASS.

Șeful Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri internaționale, Leonid Sluțki./ Foto: TASS

”Populism și incompetență: este evident că reprezentanții Senatului au mizat pe o răsunătoare mișcare de PR, dar, în același timp, au înțeles prost care este, de fapt, problema”, a scris politicianul.

Deputatul a amintit că ”Washingtonul a fost cel care a declanșat confruntarea cu Rusia pe plan diplomatic încă la sfârșitul anului 2016, transformându-i în ținte pe angajații misiunilor diplomatice ale Rusiei și imobilele diplomatice”. Ca exemplu, șeful comitetului a evocat ”expulzările nejustifice ale diplomaților în doar câteva zile, confiscarea proprietăților diplomatice și alte măsuri agresive și ilegale ale părții americane”. ”Toate acțiunile Moscovei au avut caracter de răspuns și subliniez, unul echilibrat și simetric”, a adăugat politicianul.

Autorii noii ”capodopere rusofobe” 

”Lista semnatarilor scrisorii către Biden nu surprinde. Sunt nume bine cunoscute. Domnii (Marco) Rubio și (Bob) Menendez sunt autorii mai multor proiecte de legi și rezoluții îndreptate, într-un fel sau altul, împotriva Rusiei. Întrebare: oare conștientizează ei că punerea în practică a noii lor ”capodopere rusofobe” este sortită să conducă la închiderea instituțiilor diplomatice și la reducerea nivelului real al relațiilor diplomatice până la un nivel critic de scăzut?”, a concluzionat Sluțki.

TASS menționează că un grup de senatori americani din partea ambelor partide l-au rugat pe Biden să ia măsuri imediate pentru a mări numărul de angajați ai ambasadei Statelor Unite la Moscova și să expulzeze din țară 300 de diplomați ruși în cazul unui refuz din partea Rusiei.

În primăvara anului 2021, Vladimir Putin a semnat un decret care limitează angajarea cetățenilor țării în misiunile diplomatice ale „statelor neprietenoase”. Mai târziu, Statele Unite și Republica Cehă au fost clasificate ca atare. Din această cauză, Statele Unite au fost forțate să concedieze peste 180 de angajați locali la misiunile sale diplomatice din Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1014992