Zaharova a criticat decizia Germaniei de a plăti compensații numai evreilor din Leningradul asediat
11/10
Relațiile dintre Rusia și UE. Lavrov: ”Șapte ani de oportunități pierdute”
12/10

”O agresiune informațională împotriva Rusiei”: Pușkov a răspuns acuzațiilor Occidentului în legătură cu criza gazelor

Senatorul și publicistul rus Aleksei Pușkov/ Foto: RIA Novosti

Senatorul Aleksei Pușkov a acuzat mass-media occidentale de agresiune informațională împotriva Rusiei în legătură cu situația legată de livrările de gaze naturale în Europa, scrie agenția RIA Novosti. 

”Percepția occidentală a lumii devine tot mai ruptă nu doar de procesele reale, dar chiar și de interesele materiale ale țărilor occidentale”, a scris politicianul pe pagina sa de pe rețeaua Telegram. 

În opinia liu, Occidentul ingoră propriile nevoi materiale și, în loc să încerce să ajungă la o înțelegere cu Moscova, o acuză de toate problemele. 

”Dar în occident s-a pornit să curgă ”energia verde”. (…) Și, firește, situația este folosită pentru a mai arunca niște lemne în focul de tabără anti rusesc”, a adăugat Pușkov. 

Senatorul a criticat, de asemenea, Statele Unite, care nu majorează livrările de gaze în țările europene pentru a rezolva o situație de criză. 

Situația de pe piața europeană a energiei rămâne critică pe parcursul mai multor săptămâni. Experții sunt de părere că scumpirea vertiginoasă a contractelor futures are legătură cu câțiva factori, printre care – nivelul scăzut al rezervelor de gaze din depozitele subterane ale Europei, ofertă limitată din partea principalilor furnizori, precum și cererea ridicată de gaze naturale lichefiate în Asia. Vladimir Putin a declarat în repetate rânduri că Moscova este gata să ajute la stabilizarea situației.

2 Comments

 1. Afirmațiile lui Aleksei Pușkov sunt adevărate! Deși prețul energiei din toate sursele convenționale explodează la nivel global, fenomenul este departe de a fi accidental, evidențiind un plan bine orchestrat de a prăbuși economia industrială mondială, care a fost deja slăbită dramatic de aproape doi ani de carantină ridicolă și măsuri conexe.

  Se remarcă, o explozie de preț la petrolul brut, la cărbune și mai ales la gazele naturale, ceea ce face acest lucru diferit de șocurile energetice din anii 1970, fiindcă de această dată, lumea investițiilor corporative se dezvoltă pe măsură ce utilizează modelul fraudulos al plasării de capitaluri în energia verde, fără să mai aloce sume în exploatarea petrolului, gazului și cărbunelui, în timp ce guvernele Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică își dau acordul pentru inutilele echipamente solare și eoliene, care vor asigura prăbușirea societății industriale, probabil, încă din următoarele luni.

  Dacă factorii de decizie nu-și regândesc strategiile, UE și alte industrii se vor sinucide economic!!!
  În ultimele luni, prețul mondial al cărbunelui s-a dublat, prețul gazelor naturale a crescut cu aproape 500%, iar petrolul se îndreaptă către 90 de dolari pe baril, cel mai mare în ultimii șapte ani. Toate aceste scumpiri sunt o consecință planificată a ceea ce se numește Marea Resetare sau Agenda Verde cu zero carbon, realitatea demonstrând că Energia Verde nu este deloc capabilă să facă față deficiențelor majore de aprovizionare.
  Practic, este o lume a rechinilor financiari (Goldman Sachs, Morgan Stanley, Deutsche Bank și Societe Generale, printre alții) și a speculațiilor lor în detrimentul oricărui tip de consumator, vizându-se nu numai distrugerea economică, dar și reducerea populației la scară masivă, ambele fiind în interdependență și reprezentând obiectivele energiei „durabile” ale Agendei ONU 2030 sau Davos Great Reset.
  Spuneam cândva pe aici, prin comentariile mele, că salvarea umanității de la extincția programată a psihopaților mai vine DOAR de pe verticală! Ar fi cazul să conștientizăm, până nu e prea târziu!

 2. Am uitat să adaug ce era mai important: povara civilizațională, pe care rușii o poartă cu ei de secole în urmă, își va spune din nou cuvântul, iar Rusia va furniza Europei gaz suficient pentru a supraviețui chiar și unei ierni severe. Nu cred, sunt convinsă de acest aspect, iar motivele (pe lângă factorul umanitar) nu sunt greu de dedus absolut deloc!!! Iar aici nu mă refer la acte de caritate venite dinspre partea Federației Ruse, fiindcă, în fond, lumea occidentală a pierdut oricum COMPLET legătura cu realitatea și cu orice capacitate de guvernare normală iar acum se confruntă acum consecințele. Nu mai dispun de timp să dezvolt, dar cred că s-a înțeles ideea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1101936