”O agresiune informațională împotriva Rusiei”: Pușkov a răspuns acuzațiilor Occidentului în legătură cu criza gazelor
11/10
Academicianul Ghennadi Onișcenko a comentat articolul despre ”furtul” formulei AstraZeneca
12/10

Relațiile dintre Rusia și UE. Lavrov: ”Șapte ani de oportunități pierdute”

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov/ Foto: RIA Novosti

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că degradarea relațiilor dintre Rusia și Uniunea Europeană a început să capete caracter cronic, relatează agenția TASS.

Vorbind la o întâlnire cu membri ai Asociației mediului de afaceri european, șeful diplomației de la Moscova a îndemnat UE să se abțină să introducă noi factori negativi în relațiile bilaterale și a confirmat interesul de restabilire a contactelor regulate cu Uniunea Europeană.

După cum notează TASS, la 25 august, ministrul Lavrov a declarat, la o conferință de presă cu omologul său austriac de la acel moment, Alexander Schallenberg, că între Rusia și Uniunea Europeană contactele au fost reduce la minimum. ”O atenție deosebită a fost acordată situației de pe continentul european, inclusiv stării deplorabile în care au ajuns relațiile dintre Rusia și UE. Contactele au ajuns la minimum ca urmare a politicii UE, îndreptată spre descurajarea Rusiei”, a spus Lavrov. Potrivit precizărilor sale, partea rusă și-a exprimat disponibilitatea de a dezvolta un dialog pragmatic cu UE în situația creată.

Anterior, în februarie anul curent, Lavrov a definit drept principala problemă a relațiilor dintre Rusia și UE ”absența normalității”. ”Desigur că este o situație nesănătoasă, care nu aduce beneficii nimănui”, a spus el, în deschiderea negocierilor cu Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri internaționale și politică de securitate, Josep Borrell. Lavrov a adăugat că de mult era nevoie de o analiză cinstită a stării de lucruri din relațiile dintre Rusia și UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1101975