The National Interest: SUA, îndemnate să împartă sferele de influență în lume cu Rusia și China
15/10
MAE rus a chemat să se renunțe la misiunea UE de instruire militară în Ucraina
15/10

Peskov consideră nelalocul lui apelul UE ca Rusia să contribuie la căutarea vinovaților de prăbușirea avionului Boeing

Regiunea Donețk din Ucraina. Noiembrie 2014. Anchetatorii olandezi examinează locul prăbușirii avionului malaezian MH17/ Foto: TASS

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a catalogat drept nelalocul lor apelurile adresate Rusiei de a ajuta la căutarea celor care se fac vinovați de tragedia avionului malaezian Boeing, prăbușit în Donbass, relatează agenția TASS.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov/ Foto: RIA Novosti

Declarația dată publicității marți, la finalul summitului UE-Ucraina, cuprinde inclusiv un apel adresat Rusiei de ”a-și recunoaște responsabilitatea” pentru tragedia avionului Boeing și să coopereze ”pe deplin” la anchetarea incidentului.

”Nu am avut încă ocazia să citesc documentul. Dar asemenea apeluri sunt absolut nelalocul lor și inadmisibile, deoarece această tragedie a avut loc deasupra teritoriului Ucrainei”, a declarat Peskov jurnaliștilor.

El a subliniat că nu există ”nici un verdict” despre o eventuală implicare a părții ruse în această tragedie, și a cerut ”să se reacționeze la informații pe măsura apariției lor”.

Anterior, reprezentantul oficial al MAE rus, Maria Zaharova, a menționat că recomandările Olandei de finalizare a anchetei suplimentare în cazul prăbușirii deasupra Donbassului a cursei MH17 indică intenția celor de la Haga de a îndrepta săgețile dinspre Kiev spre Moscova în acest caz.

Avionul de linie Boeing-777 al companiei ”Malaysian Airlines”, care efectua cursa MH17 de la Amsterdam la Kuala-Lumpur, s-a prăbușit pe 17 iulie 2014 în regiunea Donbass a Ucrainei, provocând moartea a 298 de persoane – cetățeni a 10 state. În pofida intenselor acțiuni armate, Kievul nu a închis spațiul aerian de deasupra Donbassului pentru zborurile internaționale de pasageri. Pentru investigarea catastrofei a fost creat un Grup comun de anchetă, unde au intrat reprezentanți ai Australiei, Belgiei, Malaeziei, Olandei și Ucrainei, menționează TASS. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1100212