Presa japoneză: Rușii au ajuns, din nou, primii în cosmos
16/10
Germania a respins afirmațiile despre nerespectarea de către Rusia a contractelor la gaze
16/10

MAE rus, reacție la declarația UE privind recensământul populației în Crimeea

Simferopol. Mitingul din 26 februarie 2014 a fost un moment cheie în drumul peninsulei Crimeea către portul natal/ Foto: RIA Novosti

Viceministrul rus de Externe, Aleksandr Grușko, a catalogat reacția UE la recensământul populației în Crimeea drept ”un disc de gramofon zgâriat, în stilul unei lumi paralele”.

”Este un disc de gramofon zgâriat, în stilul unei lumi paralele. Nici o declarație nu poate schimba realitatea internațională de drept, formată prin libera exprimare a crimeenilor”, a spus diplomatul într-un comentariu pentru RIA Novosti. 

Crimeea. Ialta/ Foto: ok.ru

Uniunea Europeană a condamnat organizarea de către Rusia a unui recensământ al populației și a campaniei de recrutare de toamnă pe teritoriul Crimeii.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a subliniat, în repetate rânduri, că pentru Rusia problema Crimeii este închisă și că, în Peninsulă, referendumul s-a desfășurat cu respectarea strictă a dreptului internațional.

Crimeea a redevenit regiune rusă după referendumul desfășurat în Peninsulă în martie 2014 – majoritatea covârșitoare a populației s-au pronunțat pentru reunificarea cu Rusia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1053391