Infobrics: Bogățiile arctice ale Rusiei s-au transformat într-o amenițare pentru SUA
18/10
Peskov. Cât de periculoasă este Rusia pentru alte țări
18/10

În Europa, Rusiei i s-a propus să includă Donbassul în componența ei

Locuitorii Donbassului se află permanent sub tirul artileriei armatei ucrainene/ Foto: don24.ru

Ucraina se află într-o stare de destrămare și depinde de Statele Unite și de Uniunea Europeană, dar Rusia nu își poate permite să o scoată din calcul, a apreciat, în paginile publicației norvegiene ABC Nyheter, jurnalistul Bjorn Nystad, scrie agenția Rambler.ru.

Într-un recent articol, amintește agenția citată, secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a vorbit despre inutilitatea contactelor cu conducerea Ucrainei. În materialul său apărut în tcotidianul ”Kommersant”, Medvedev declară că ”în fruntea Ucrainei se află oameni slabi, care nu vor altceva decât să-și umple buzunarele”, dar și ”policieni impertinenți și nefolositori”: ei semnează Acordurile de la Minsk și cele din formatul Normandia, după care ”își schimbă poziția într-o altă direcție”. În același timp, el a propus amânarea contactelor cu partea ucraineană până când la putere vor veni oameni potriviți.

Comentând acest articol, Nystad constată că Medvedev are dreptate în evaluarea Ucrainei. ”Nu există nici o îndoială că Ucraina chiar se află într-o stare de destrămare treptată, iar clasa conducătoare este cu adevărat o armă a intereselor externe, în primul rând a celor americane”, constată el.

Publicistul este convins că, de altfel, acest lucru a și devenit una dintre principalele cauze ale ”conflictului cu Rusia, devastator pentru Ucraina”. În același timp, el a atras atenția asupra faptului că Rusia nu vrea să ignore situația din Ucraina, deoarece acolo trăiesc milioane de etnici ruși, precum și cetățeni vorbitori de limbă rusă.

Bjorn Nystad a subliniat, de asemenea, că elitele ruse ar trebui să se gândească la includerea Donbassului în componența Rusiei. O măsură care, în opinia jurnalistului norvegian, va ajuta la oprirea bombardamentelor asupra locuitorilor din regiune.

Rambler menționează că, începând din 2014, Ucraina desfășoară o operațiune militară împotriva republicilor populare Lugansk și Donețk, care și-au proclamat independența. Rezolvarea situației este discutată în mod regulat inclusiv în cadrul întâlnirilor Grupului de contact de la Minsk, precum și la negocierile în format Normandia. În același timp, Kievul refuză orice discuții cu teritoriile care nu se află sub controlul său.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1100194