În Europa, Rusiei i s-a propus să includă Donbassul în componența ei
18/10
MAE Rus pune punctul pe ”i” în relația cu NATO
18/10

Peskov. Cât de periculoasă este Rusia pentru alte țări

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov/ Foto: TASS

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia este o țară puternică, imensă, care nu amenință pe nimeni, care nu reprezintă pentru nimeni un pericol și care caută parteneri printre statele Uniunii Europene, informează agenția Lenta.ru

Întrebat dacă Moscova vrea ca Europa să fie ”divizată”, Peskov a subliniat, într-un interviu acordat postului de televiziune France 5, pentru filmul documentar ”Vladimir Putin: stăpânul jocului”, că Rusia nu este deloc interesată de așa ceva. Potrivit spuselor sale, Rusia dorește ca țările europene să prospere, dar în același timp toate să fie independente una față de cealaltă. ”Se caută… apărare independentă pentru europeni; ei au nevoie de o armată proprie… Vor rămâne americanii în Europa, vor continua să-i apere pe europeni împotriva rușilor ”înfricoșători”?”, a evaluat situația reprezentantul Kremlinului.

Ca exemplu al ”pericolului” ce provine din Rusia, jurnalista franceză a menționat situația când, în vara acestui an, Moscova și-ar fi ”sporit” numărul de trupe la granița cu Ucraina. Peskov a sublinat că Moscova poate ”înțelege” asemenea senzații, dar trebuie, totodată, să fii mai bine informat despre ceea ce se întâmplă. Înainte ca trupele să fie deplasate, în apropierea frontierelor Rusiei au avut loc ample exerciții NATO, despre care însă nu a scris nimeni, a arătat secretarul de presă al președintelui rus.

În altă ordine de idei, Peskov a spus că politicienii țărilor occidentale au comis greșeli în tranziția spre surse alternative de energie. ”Ei își puneau speranțele în energia eoliană, dar vântul s-a terminat. Câteva luni nu a bătut vântul. Ei și-au pus speranțele în piața SPOT, dar piața SPOT s-a mutat acolo unde este mai scump”, a declarat secretarul de presă al președintelui. În același timp, politicienii occidentali nu vor să-și recunoască greșelile, temându-se să-și piardă prerogativele puterii, a explicat el.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1044034