Mihail Deliaghin: Pericolul sancțiunilor SUA pentru Gazprom
21/10
Președintele Putin, la Clubul Internațional de Dezbateri ”Valdai”
22/10

Melnikova a devenit campioană mondială absolută la gimnastică sportivă

Campioana mondială absolută la gimnastică sportivă, Anghelina Melnikova/ Foto: yandex.ru

Gimnasta rusă Anghelina Melnikova a devenit campioană mondială la individual compus. Ea a câștigat aurul la Campionatele Mondiale de Gimnastică Sportivă de la Kitakyushu (Japonia).

Melnikova a obținut 56.632 de puncte pe baza rezultatelor exercițiilor la bârnă, la paralele inegale, la săritură și la sol. Argintul și bronzul au fost câștigate de americancele Leanne Wong (56.340) și Kayla di Cello (54.566). Un alt reprezentant al Rusiei, Vladislava Urazova (53.598), a ocupat locul patru.

Ultima dată când o reprezentantă a Rusiei a câștigat aurul la campionatul la individual compus a fost în 2010, când Aliia Mustafina a devenit campioana mondială la această disciplină.

Melnikova are 21 de ani,iar la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo a câștigat aurul în competițiile pe echipe și a devenit medaliată cu bronz la exerciții individuale și la sol. Melnikova a mai câștigat argintul la Jocurile de la Rio de Janeiro din 2016 în competițiile pe echipe, patru medalii de aur la Campionatele Europene, două medalii de argint și două de bronz la Campionatele Mondiale.

Campionatul Mondial de la Kitakyushu se va încheia la 24 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1044080