Radio France International: Masacrul de la Odessa, după 80 de ani – o crimă de proporții a armatei române, prea puțin cercetată în comparație cu crimele naziștilor
30/10
FT: Părerea aliaților SUA despre dreptul de a lansa primul un atac nuclear
30/10

Zaharova a cerut Occidentului să nu mai ”pompeze” arme în Ucraina

Reprezentanta oficială a MAE Rus, Maria Zaharova/ Foto: yandex.ru

Rusia a cerut țărilor occidentale să nu mai încurajeze militarizarea situației din sud-estul Ucrainei, a anunțat reprezentanta oficială a MAE Rus, Maria Zaharova, citată de RIA Novosti.

”Aș dori să reamintesc că acest conflict din estul Ucrainei nu are soluție militară; este un fapt constatat de toate acele țări cărora atât le pasă de locuitorii pașnici, de civili și, în principiu, de situația din Ucraina”, a spus diplomatul la un briefing.

Zaharova a precizat că, în opinia Moscovei, Washingtonul este cel care ”pompează” arme autorităților de la Kiev. Potrivit spuselor sale, încercările de a soluționa divergențele prin forță vor avea consecințe imprevizibile și tragice.

Berlinul și Parisul ar trebui, la rândul lor, ca participanți la ”formatul Normandia”, să-și folosească influența pentru a-i readuce pe partenerii ucraineni ”pe calea obținerii unei păci durabile prin mijloace politice și diplomatice”.

În aprilie 2014, autoritățile Ucrainei au lansat o operațiune militară împotriva autoproclamatelor Republici Donețk și Lugansk, care și-au proclamat independența după lovitura de stat din Ucraina, din februarie 2014. Potrivit ultimelor date ale ONU, peste 13.000 de persoane au devenit victime ale acestui conflict.

Problema soluționării situației din Donbass este discutată inclusiv la întâlnirile de la Minsk ale Grupului de contact, care, începând din septembrie 2014, a adoptat deja trei documente ce reglementează pașii de detensionare a conflictului, dar schimburile de focuri continuă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2080697