Putin: Rusia resimte pe propria piele urmările încălzirii globale
31/10
Patrușev: Sub masca îngrijorărilor legate de mediu, Occidentul obligă Ucraina să renunțe la gazul din Federația Rusă
01/11

Bătălie câștigată. Dina Averina s-a răzbunat pentru Olimpiadă

Dina Averina, campioană mondială pentru a 18-a oară / Foto: news.myseldon.com

Cea mai importantă bătălie a Campionatului mondial de gimnastică ritmică este deja de domeniul trecutului. La Kitakyushu, Dina Averina a cucerit și aurul la individual compus. Nu doar a învins, dar a devenit pentru a 18-a oară campioană mondială la gimnastică ritmică. Este un nou record. Pănă acum, cele mai multe victorii (17) au aparținut doar Evgheniei Kanaeva, tot rusoaică, scrie agenția Rambler.ru, într-un amplu material pe această temă.

Dacă, înaintea plecării la Campionatele mondiale de gimnastică ritmică, fiecare echipă și-ar alege un slogan, sportivele din Rusia ar fi evoluat sub deviza ”Nimeni nu este dat uitării, nimic nu se uită”. Prea adânci au fost rănile lăsate de Olimpiada de la Tokyo, consideră autorul articolului. În opinia lui, cele două înfrângeri suferite la Jocurile Olimpice – una la individual compus, a doua la proba pe echipe – au creat, dincolo de toate, o atmosferă nebună la turneul de la Kitakyushu. Fără nici o exagerare, dar echipa Rusiei a plecat la Campionatele mondiale ca la război. Cu rugăciuni și icoane (nu este o glumă), dar și cu dorința de a demonstra tuturor talentul sportivelor și adevăratul loc al Rusiei în gimnastică ritmică.

Iar concursul a început cu victorii. Primele zile ale competiției au fost dedicate probelor individuale, câștigate, în majoritate, de Dina Averina: la cerc, minge și măciuci. A greșit doar la panglică, unde rusoaica a fost întrecută cu 0,05 puncte de colega ei belorusă, Alina Gornosko. Arina Averina a cucerit, la rândul ei, două medalii de argint și una de bronz. Rusoaicele au învins, de asemenea, la concursul pe echipe și la proba de grup la toate aparatele.

La 30 octombrie, la individual compus, surorile Averina erau considerate favorite, dar nimeni, la Kitakyushu, nu ardea de dorința de a înmâna medaliile de aur sportivelor din Rusia, subliniază Rambler. Prima pe covorul de concurs a ieșit Dina, cu cercul. Un exercițiu greu, dar gimnasta s-a descurcat bine, obținând 28,00 puncte, notă care i-a permis să se plaseze în fruntea plutonului.

Primul exercițiu al Arinei a fost panglica, aceeași care, de la Olimpiadă, nu i-a reușit perfect. De această dată, totul a fost executat curat. Nota: 23,50 puncte. Bine pentru panglică. Pentru proba cu mingea, Dina a primit 28,25 puncte, peste cea din calificări. Cercul i-a jucat feste Arinei, căreia arbitrii i-au acordat doar 24,15 puncte. După primele două aparate, Dina a ocupat primul loc, iar Arina a ajuns pe 11.

Concursul a continuat: la măciuci, Dina a primit 28,70 de puncte și 23,45 la panglică. Sora ei Arina a fost notată cu 28,05 la proba cu minge și cu 27,45 de puncte la cea cu măciuci. Un final fericit: Dina Averina – locul 1 și campioană mondială la individual compus, Arina – locul 3 și medalie de bronz. Acum, fetele se pot odihni.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1102016