Rușii în România: В России стартовал Большой этнографический диктант
06/11
Medvedev: Șase lecții ale unei singure pandemii
06/11

COVID-19. Stafful operativ a anunțat nivelul imunității colective în Rusia

Foto: Izvestia

Nivelul imunității colective împotriva coronavirusului a atins 48% în Rusia, a anunțat Staff-ul operativ de luptă împotriva infecției, relatează cotidianul ”Izvestia”.

”Conform datelor valabile până la 5 noiembrie, în Rusia, s-au vaccinat cu prima doză 60.256.745 de oameni. Nivelul imunității colective a atins 48% în Rusia”, a precizat Staful operativ.

În ultimele 24 de ore, în Rusia au fost înregistrate, în 85 de regiuni ale țării, 40.735 de cazuri noi de infecție cu virusul SARS-Cov-2. În plus, la nivelul țării au existat 1192 de decese.

Într-o declarație anterioară, ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko, a declarat că ritmul de vaccinare împotriva COVID-19 a crescut de aproape patru ori în ultima lună și jumătate. Potrivit spuselor sale, se înregistrează, de asemenea, o scădere a îmbolnărivilor în regiunile unde au fost introduse restricții severe împotriva coronavirusului.

La 28 octombrie, secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat că toată campania de informare şi de promovare a vaccinării împotriva coronavirusului trebuie să se derulaze continuu, până când vor fi atinse țintele de imunitate colectivă. El a menționat, de asemenea, că activitatea de informare a cetățenilor și îndemnul la vaccinare se derulează atât în media tradiționale, cât și în cele noi.

Tot atunci s-a anunțat că în capitală s-au vaccinat împotriva infecției cu coronavirus aproape 1,2 milioane de locuitori vârstnici.

Procesul de vaccinare la scară largă a debutat, în Rusia, în luna ianuarie a acestui an. Cetățenii se vaccinează gratuit și voluntar. În țară au fost înregistrate cinci vaccinuri anti-COVID-19: ”Sputnik V”, primul vaccin anti-COVID-19 din Rusia și din lume, precum și ”Sputnik Light”, ”EpiVakKorona”, ”EpiVakKorona-N” și ”KoviVak”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1053417