Medvedev: Șase lecții ale unei singure pandemii
06/11
Raportul Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei privind glorificarea nazismului și răspândirea neonazismului (I)
07/11

Priviți în oglindă, îi sfătuiește pe americani Ambasada Rusiei din Washington

Politico a scris că fotografiile făcute prin satelit arată acumularea de echipamente militare în apropierea orașului Elnya, regiunea Smolensk/ Foto: qpmedia.ru

În aceste zile, publicația americană ”Politico” a publicat imagini din satelit, care ar indica concentrarea de forțe armate rusești la granița cu Ucraina. Potrivit publicației, Armata 1 de tancuri de elită a fost trimisă în zona orașului Elnya, regiunea Smolensk. Multe mass media americane au preluat aceste informații.

Cu toate acestea, regiunea Smolensk se învecinează cu Republica Belarus și nu cu Ucraina. Elnya este situată la 100 km de regiunea Moghilev din Belarus și la peste 240 km de granița cu Ucraina. Ministerul rus de Externe a numit știrile difuzate de publicațiile  americane drept o “campanie-fake” și o “salvă informațională”.

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a subliniat că astfel de informații ale mass mediei occidentale nu merită nicio atenție, iar mișcarea trupelor ruse în interiorul granițelor sale  nu este decât treaba internă a țării și nu reprezintă nicio amenințare externă. Oleksii Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, a negat, de asemenea, declarațiile despre concentrarea tancurilor rusești. Activitatea sporită a armatei ruse nu a fost înregistrată nici de grănicerii ucraineni.

Ambasada Rusiei la Washington, comentând declarațiile părții americane despre “îngrijorarea” cu privire la acțiunile armatei ruse, și-a exprimat nedumerirea. “Este surprinzător faptul că serviciile de presă ale Departamentului de Stat și ale Pentagonului sunt preocupate de mișcarea forțelor militare ruse pe propriul teritoriu. Priviți în oglindă – trupele americane se mișcă iresponsabil în întreaga lume, lăsând în urma lor haos”, se spune în comunicatul misiunii diplomatice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1053429