Centrul ”N. Gamaleya” a dezvoltat un medicament din anticorpi pentru tratarea COVID-19
11/11
Dostoievski, o carte de vizită a culturii ruse. Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
11/11

Casa Rusă din Bucureși: „Lumea lui Dostoievski” – la 200 de ani de la nașterea marelui scriitor

Casa Rusă din București anunță:

Dragi prieteni, vă invităm joi, 11 noiembrie, la ora 18:00, la prelegerea „Lumea lui Dostoievski: funcționari mărunți și figuri ale subteranei”, susținută de Camelia Dinu

Seria de prelegeri susținute de conf.dr. Camelia Dinu, dedicate literaturii ruse, va cuprinde mai multe secțiuni care au ca scop realizarea unor medalioane inedite pentru personalități emblematice ale literaturii ruse, de la clasici la autori recenți. Abordarea este dinamică, predominant practică (analiză pe text) și interactivă. Obiectivul prelegerilor este de a-i face cunoștință publicului român cu unii dintre cei mai cunoscuți și apreciați scriitori ruși, de a realiza conexiuni între creațiile lor și lumea contemporană, de a oferi chei și strategii adecvate de lectură.

Prelegerea curentă își propune să arate flexibilitatea și dinamismul tipologiei personajelor dostoievskiene. Analiza va porni de la romanele „Oameni sărmani”, „Dublul” și „Însemnări din subterană”, pentru a arăta în ce fel s-a transformat „omul mărunt”, funcționarul umil zdrobit de forța nemiloasă a sistemului social, în „omul din subterană”. În cavernele universului dostoievskian, se manifestă dualitatea etică și psihologică a conștiinței, ezitarea între mândrie și autodistrugere, viziunea subiectivă despre Bine și Rău. Prelegerea va arăta cum se constituie eroul-ideolog în opera lui Dostoievski și care sunt avatarurile sale în marile romane.

Din cauza noilor restricții la eveniment pot participa:

– persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare

– Persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării cu COVID-19 și fac dovada acestui lucru.

– În cadrul evenimentului, purtarea măștii de protecție este obligatorie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1101951