Putin a vorbit despre politica de migrație a Europei
14/11
Din Raportul Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei privind glorificarea nazismului și răspândirea neonazismului. România (II)
14/11

În decembrie, în Rusia se va pune în vânzare un nou medicament anti-COVID-19

Foto: pexels.com

În Rusia a trecut procedura de înregistrare primul preparat autohton injectabil pentru tratarea, prin acțiune directă, a bolii COVID-19 – ”Areplivir”, a anunțat agenția RIA Novosti, citând o declarație făcută în acest sens de președintele Consiliului director al companiei producătoare ”Promomed”, Piotr Belîi. În decembrie, ”Areplivir” va fi pus în vânzare. 

”Încă de la începutul lunii decembrie, el va ajunge la vânzare. Și îl vom putea asigura pentru întreaga țară, pentru toate regiunile țării. Pe măsură ce autoritățile din sănătăte vor trimite solicitări, vom putea produce suficient pentru a nu exista deficit și pentru a nu se sta la coadă pentru acest preparat”, a anunțat Belîi. 

Se preconizează că preparatul sub forme de fiole va fi utilizat pentru tratarea pacienților spitalizați. Anterior, el s-a vândut doar sub formă de pastile. Medicamentul se bazează pe compusul favipiravir, dezvoltat în 2002, în Japonia, ca mijloc împotriva gripei. În 2020, specialiștii au trecut la studierea eficacității lui în lupta împotriva coronavirusului. 

După cum a declarat pneumologul șef al Ministerului Sănătății al Rusiei, membru corespondent al Academiei de Șiință a Rusiei, Serghei Avdeev, apariția unui medicament atât de eficient și de accesibil pentru administrare parenterală ar putea ”schimba cursul pandemiei”. 

”Forma injectabilă a preparatului este caracterizată nu doar printr-o biodisponbilitate de 100%, dar și printr-o pătrundere și răspândire în celule mai intense, printr-o retenție de mai lungă durată a concentrației terapeutice în țesuturi, precum și prin îmbunătățirea profilului de siguranță. Acest lucru ar trebui să crească eficacitatea tratamentului în etapa de spitalizare”, a spus Avdeev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1101947