Riabkov: SUA nu vor să asculte ce spune Rusia despre Ucraina și situația din Marea Neagră
16/11
Corneliu Vlad: Declinul Rusiei e o iluzie
16/11

Autostrada de la Petersburg la Sevastopol, fără semafoare

Foto: avtodor.ru

Până în 2024, compania de stat ”Avtodor” intenționează să finalizeze lucrările de pregătire a axei de transport Nord-Sud, de la Sankt-Petersburg la Marea Neagră, a anunțat președintele întreprinderii, Viaceslav Petușenko, la întâlnirea cu președintele Vladimir Putin, scrie cotidianul RBK. 

Potrivit spuselor sale, această rută va fi alcătuită din mai multe artere de circulație și va include secțiuni de la Sankt-Petersburg la Moscova, de la Moscova spre sud – până la Krasnodar, apoi peste podul Kerci, în Crimeea. ”Cred că până în 2024 vom putea ajunge de la Sankt-Petersburg până la Sevastopol fără să oprim la nici un semafor și fără să avem vreo trecere de nivel. Acum lucrăm activ la centura ocolitoare a orașului Krasnodar și atunci vom putea parcurge acești 2500 de kilometri (de la Petersburg la Sevastopol) fără probleme”, a povestit el. 

Principalele elemente componente ale rutei sunt deja gata: anul acesta, spre exemplu, ”Avtodor” a finalizat construcția drumului de centură din jurul Petersburgului. Patușenko a precizat însă că acest proiect ”necesită dezvoltare, trebuie extinse unele porțiuni înguste”. 

Șeful ”Avtodor” a catalogat drept un ”succes semnifictiv nu doar pentru compania de stat, dar în general pentru construcția de drumuri din țară”, realizarea noii autostrăzi de la Moscova la Sankt-Petersburg. 

”În momentul actual, nu există nici o intersecție, nici o trecere de nivel. Este o mică porțiune (ce trebuie definitivată) – centura de ocolire a orașului Tver. Intenționăm ca până la sfârșitul anului 2023 să o terminăm neapărat”, a declarat el. 

Următorul proiect ce va fi realizat – autostrada M-12: ”Moscova – Nijni Novgorod – Kazan”. Proiectul a fost lansat în iulie anul trecut, lungimea autostrăzii este de 800 de kilometri. ”Acum lucrăm, practic, la fiecare kilometru. ”Sunt deja în curs de realizare 75 de structuri artificiale, sunt trei mari traversări de pod acolo – peste Volga, peste Oka, peste Sura. Iar ritmul pe care l-am atins acum, susținerea financiară de care beneficiem ne permite să fim convinși că, până în anul 2024, vom termina lucrarea și vom deschide circulația”, a anunțat șeful Avtodor. 

Lungimea totală a magistralei M-11 ”Neva”, de la Moscova la Sankt-Petersburg este de 669 kilometri. Tariful de trecere va porni de la 1350 de ruble (16 euro) pentru autoturisme. Acest traseu va dubla autostrada M-10 ”Rossia” și trebuie să asigure o viteză mai mare de deplasare a autovehiculelor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1044009