În Rusia a început construcția avioanelor de atac din generația cinci Su-75 Checkmate
15/11
Autostrada de la Petersburg la Sevastopol, fără semafoare
16/11

Riabkov: SUA nu vor să asculte ce spune Rusia despre Ucraina și situația din Marea Neagră

Viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov/ Foto: voennoedelo.com

Situația din Ucraina și din regiunea Mării Negra devine tot mai riscantă, iar Statele Unite nu vor să audă care este poziția rusă în aceste chestiuni, a declarat pentru agenția TASS, viceministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Riabkov. 

”Nu avem nici cel mai mic sentiment că, în general, Statele Unite vor să ne asculte și să ne audă, spre exemplu, despre Ucraina și despre tot ceea ce se întâmplă acum în regiunea Mării Negre”, a subliniat viceministrul. ”Acolo se acumulează o energie negativă, cresc riscurile, inclusiv ale unor potențiale ciocniri, cu posibilitate de escaladare”, a adăugat diplomatul. 

El a explicat că politica țărilor occidentale, răspunzătoare de acțiunile Kievului, devine tot mai nechibzuită și mai provocatoare. ”În general, este un fel de îndrăzneală negativă a Statelor Unite și a aliaților lor și, respectiv, a subordonaților lor de la Kiev, o îndrăzneală care devine tot mai nesăbuită. Se întrevăd tot mai puțin chiar și cele mai mici firimituri de raționament. Ea este îmbibată de o retorică provocatoare la adresa noastră, iar conținutul materiale este, de asemenea, foarte, foarte provocator”, a concluzionat Riabkov. 

Într-un interviu acordat recent postului de televiziune ”Rossia-1”, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Statele Unite și aliații lor din NATO desfășoară exerciții neplanificate în apele Mării Negre cu utilizarea aviației strategice și a calificat toate acestea drept ”o provocare serioasă” pentru Rusia. El a subliniat, de asemenea, că Occidentul nu reacționează la utilizarea de către autoritățile ucrainene a aparatelor de zbor fără pilot Bayraktar, încălcându-se, astfel, Acordurile de la Minsk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1100202