Germania a stopat procedura de certificare a ”Nord Stream 2”
17/11
Din Raportul Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei privind glorificarea nazismului și răspândirea neonazismului. Cuvânt înainte. România. Ucraina (I, II, III)
18/11

Boris Johnson: Să nu uităm de contribuția Rusiei la lupta împotriva nazismului

Premierul britanic Boris Johnson/ Foto: Reuters

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a îndemnat să nu fie uitată contribuția Rusiei la lupta împotriva nazismului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și ”sângele vărsat” de poporul rus, relatează RBK. 

”Niciodată nu trebuie uitat faptul că sângele rușilor a fost cel care ne-a permis să învingem nazismul”, a declarat Johnson, la banchetul de gală organizat anual de Lordul Primar al Londrei. Discursul a fost publicat pe site-ul Guvernului Marii Britanii. 

El a subliniat că Marea Britanie susține suveranitatea și integritatea Ucrainei nu pentru că vrea să fie ostilă față de Rusia și nu pentru ca, într-un fel sau altul, ”să submineze sau să încercuiască această mare țară”. Motivul este acela că Marea Britanie urmează principiile democrației și ale libertății, împărtășite și de alte țări de pe continentul european, a explicat el. 

Premierul a menționat, de asemenea, că Marea Britanie a reacționat rapid când ”Polonia a solicitat ajutor pentru a face față ”crizei inventate” de la granița cu Republica Belarus, unde regimul lui Aleksandr Lukașenko a provocat mii de migranți să traverseze granițele UE pentru a submina securitatea statelor europene. 

Johnson a apreciat că Uniunea Europeană va fi pusă, curând, în fața unei alegeri, fie să-și sporească dependența de livrările de hidrocarburi rusești, fie să se pronunțe în favoarea susținerii Ucrainei. 

”Sper că alte țări europene vor putea realiza, curând, că trebuie să aleagă: fie să depindă și mai mult de hidrocarburile rusești care vin prin noile conducte de transport, fie să ia partea Ucrainei și să sară în apărarea cauzei păcii și a stabilității, ca să mă exprima așa”, a spus Johnson. 

RBK amintește că, la 14 noiembrie, ziarul The M irror a anunțat, citând surse, că autoritățile britanice pot trimite în Ucraina 600 de oameni din subunitățile forțelor speciale SAS. Potrivit informațiilor ziarului, motivul acestei dislocări a fost convingerea serviciului de informații MI6 și a lui Boris Johnson că trupele ruse vor invada curând teritoriul Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1100238