MAE Rus a comentat planurile Poloniei de a coopta NATO în rezolvarea situației de la graniță
18/11
Dostoievski este cel mai cunoscut și mai popular scriitor rus în străinătate
19/11

Ministrul de Externe Nicu Popescu: Majoritatea populației Republicii Moldova nu dorește unirea cu România

Parcul ”Ștefan Cel Mare” din Chișinău/ Foto: mold.su

Ministrul de Externe al Republicii Moldova, vicepremierul Nicu Popescu, a acordat un interviu postului de radio ”Eho Moskvî”, în cadrul căruia a vorbit despre starea actuală și despre perspectivele de dezvoltare a relațiilor dintre Moldova și Rusia.

Întrebat de prezentatorul emisiunii, jurnalistul rus Aleksei Venediktor, ce părere are despre posibilitatea ca Moldova să se unească cu Româmia, șeful diplomației de la Chișinău a răspuns: ”Majoritatea populației Republicii Moldova nu dorește unirea cu România. În acest sens, eu am în vedere acest mandat politic… Știți, eu nu sunt doar Nicu Popescu; eu sunt ministrul de Externe ale Republicii Moldova, stat independent. România a fost primul stat care a recunosct independența Moldovei. Iar în acest sens nu există semne de întrebare care să plutească deasupra independenței Moldovei. De aceea, vă spun că eu sunt pentru o Moldovă independentă. Avem un astfel de mandat din partea populației. Iar eu, desigur, acționez în virtutea acestui mandat”, a subliniat Nicolae Popescu în interviul pentru ”Eho Moskvî”.

(VIDEO: https://echo.msk.ru/programs/beseda/2937360-echo/?fbclid=IwAR3GJc07shxKN7PHdayWUnrCzwykn7CIYM2Rmd-ubr_yUcpSxcO9x3zxyzs)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1044067