Top-10 beneficiari ai exporturilor secrete ale Rusiei. Șase sunt din NATO
21/11
WSJ a sfătuit Occidentul să nu considere Rusia o putere slabă
22/11

Rogozin a evaluat pericolul reprezentat de resturile satelitului doborât de Rusia

Foto: news2world.net

Șeful ”Roskosmos”, Dmitri Rogozin (în imagine), a declarat că întreprinderea pe care o conduce urmărește fragmentele formate din satelitul ”Țelina-D” după ce a fost doborât de Ministerul Apărării al Rusiei. Potrivit spuselor sale, ele nu reprezintă un pericol pentru Stația Spațială Internațională (ISS), relatează ”Moskovski komsomoleț”. 

Vorbind la emisiunea ”Soloviov Live” de pe canalul YouTube, Rogozin a subliniat că ”Roskosmos” este îngrijorată de faptul că Statele Unite și Alianța Nord-Atlantică plasează în spațiu dispozitive care, potențial vorbind, ar putea fi purtătoare de arme. 

Declarația vine în contextul în care Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat că, în cadrul unor teste, a fost distrus un aparat cosmic rusesc nefuncțional. Satelitul se afla pe orbită din 1982. 

S-a precizat, totodată, că fragmentele astfel formate nu reprezintă un pericol pentru ISS și pentru alte aparate care evoluează pe orbitele circumterestre. În același timp, Ministerul Apărării a calificat drept ”ipocrite” acuzațiile Statelor Unite și ale altor state despre presupuse teste ”iresponsabile” și despre pericolul creat pentru cosmonauți și astronauți. De altfel, a adăugat ministerul, Statele Unite, precum și alte puteri spațiale au efectuat deja teste similare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1102020