Serviciul Rus de Informații Externe a numit Departamentul de Stat al SUA drept o portavoce pentru informații mincinoase
22/11
Peskov nu exclude provocări pentru a justifica acuzațiile că Rusia amenință să invadeze Ucraina
23/11

Președintele Putin s-a oferit voluntar pentru testarea vaccinului nazal împotriva COVID-19

Președindele rus Vladimir Putin/ Foto: TASS

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a oferit voluntar pentru testarea vaccinului nazal împotriva noului coronavirus, ser dezvoltat de Centru de Epidemiologie și Microbiologie ”N. Gamaleya”. Totodată, liderul de la Kremlin s-a revaccinat, relatează presa rusă.

”Pot participa la acest experiment?”, l-a întrebat Putin pe directorul adjunct al Centrului ”N. Gamaleya”, Denis Logunov, invitat, duminică, la o ceașcă de ceai la reședința prezidențială de lângă Moscova, transmite RIA Novosti. Specialistul a răspuns că, pentru asta, trebuie semnat un consimțământ. ”De acord, îl vom semna neapărat. Se poate chiar astăzi”, a adăugat Putin.

La rândul său, Logunov a menționat că vaccinul nazal nu este dureros, are efecte secundare minime și va oferi o barieră suplimentară împotriva coronavirusului. Directorul Centrului ”N. Gamaleya”, Aleksandr Ghințburg”, a declarat, la rândul său, că vaccinul nazal împotriva COVID-19 nu are efecte secundare, amintește Lenta.ru.

Pe de altă parte, președintele Putin a anunțat că s-a revaccinat cu serul ”Sputnik Light”. ”La recomandarea dumneavoastră, la recomandarea colegilor dumneavoastră, am mai făcut un vaccin – ”Sputnik Light”. Asta se cheamă revaccinare”, a explicat șeful statului.

Putin a spus că se simte bine după injecție. ”În ceea ce privește imunizarea, am făcut-o acum vreo două ore. Nu simt nimic; mă simt normal, totul este normal”, a subliniat liderul de la Kremlin, care a făcut primele două doze de vaccin ”Sputnik V” la 23 martie, prima și, respectiv, la 14 aprilie anul curent, a doua.

Profitând de prezența lui Logunov, Putin i-a pus acestuia câteva întrebări. «Noi doi nu ne întâlnim prea des, dar cu conducerea institutului eu discut în mod regulat. Acum, însă, avem ocazia să vorbim despre toate subiectele care îi preocupă pe oameni și să aducem la cunoștința cetățenilor punctul dumneavoastră de vedere despre ceea ce se întâmplă la noi, de ce este necesară vaccinarea, revaccinarea, să vorbim despre rezultatele utilizării ”Sputnik Light” în țara noastră și peste hotare», a propus Putin.

Președintele l-a rugat pe oaspetele său să explice ”de ce este nevoie de această vaccinare și când, pe ce baze trebuie luată decizia de revaccinare”, prin ce diferă ”Sputnik Light” de primul component al vaccinului ”Sputnik V”, care este cantitatea de ser administrată la revaccinare.

Putin a aflat, de asemenea, cum se combină vaccinul împotriva coronavirusului cu vaccinul antigripal.«Când m-am vaccinat (împotriva COVID-19, n.r.), acum o jumătate de an sau cât o fi trecut de atunci, mi-au spus că nu se poate face imediat și vaccinul împotriva gripei, pentru că numărul de vaccinuri folosite împotriva infecției de coronvirus, rezultatele utilizării erau încă insuficiente; spuneau că trebuie să existe cel puțin o lună între vaccinul împotriva coronavirusului și cel împotriva gripei sau invers. Acum, avem o analiză a utilizării vaccinului ”Sputnik V” pe un important contingent – un total de 170 milioane de oameni în Rusia și în întreaga lume».

Alt subiect de discuție a vizat medicamentele împotriva coronavirusului, la care lucrează Centrul ”N. Gamaleya”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1043989