”Soiuzmultfilm” a prezentat primul trailer din ”Nu, pogodi!”, noua versiune
24/11
Monumentul lui Suvorov din Focșani, în urma restaurării
24/11

Kosaciov: Anunțând noi sancțiuni împotriva ”Nord Stream-2”, SUA își asumă rol de procuror

Vicepreședintele Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov/ Foto: RIA Novosti

Introducând sancţiuni împotriva unui proiect în care sunt implicate ţări importante de pe alt continent şi ghidându-se, în acest sens, de o lege internă privind securitatea energetică, Statele Unite îşi asumă funcţia de procuror sau de judecător. Este punctul de vedere exprimat de vicepreşedintele Consiliului Federaţiei, Konstantin Kosaciov, în comentariul său la declaraţia Secretarului de Stat al SUA, Anthony Blinken, cu privire la noile restricții ce vizează gazoductul ”Nord Stream-2”, relatează agenţia TASS.

”Așadar, în linii mari, lumea în stil american se conturează destul de clar: se poate spune numai ceea ce corespunde liniei generale, iar în locul dreptului internațional funcționează legile interne ale SUA, în virtutea cărora Washingtonul însuși își asumă funcțiile de procuror, de judecător, de executor judecătoresc, care confiscă proprietățile altora după bunul lui plac”, a scris senatorul pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că, în cadrul legii interne privind securitatea energetică, SUA anunță confiscarea navei ce aparține unei firme care nu a provocat nici cel mai mic prejudiciu Americii. «Iar acest lucru se face în loc să-i ajute în mod real pe aliații europeni, adică să le trimită gazul american cu ”moleculele libertății”, pe care, acum un an, SUA îl impuneau Europei ca alternativă la gazul mult mai ieftin din Rusia. Nimic personal – pentru ”molecule”, Asia plătește astăzi mai mult», a subliniat Kosaciov.

Parlamentarul a punctat, de asemenea, și al doilea episod din agenda internațională, care, în opinia lui, merită menționat alături de declarația lui Blinken. «Statele Unite l-au mustrat public pe președintele Bulgariei, care a avut proasta inspirație de a recunoaște o realitate – și anume că peninsula Crimeea aparține de facto Rusiei. Washingtonul s-a grăbit să clarifice principiile ”disciplinei de partid” pentru cercul de aliați apropiați ai SUA», a menționat vicepreședintele Consiliului Federației.

«Când așa ceva se întâmplă în interiorul unui alt stat, SUA susțin că este vorba de dictatură. Dar când aceeași practică este impusă unei lumi întregi, atunci se consideră ”ordine mondială liberală”. Aveți grijă, nu confundați lucrurile», a adăugat Kosaciov în postarea lui.

Declaraţia Secretarului de Stat

Luni, Blinken a anunțat că Departamentul de Stat a prezentat Congresului un raport pe baza legii privind ”Apărarea securității energetice a Europei” (Protecting European Energy Security Act, PEESA) în vederea posibilității de a institui sancțiuni împotriva proiectului ”Nord Stream-2”. După cum a precizat șeful diplomației americane, ”în raport sunt enumerate două nave și o structură afiliată la Rusia, Transadria Ltd, toate având legătură cu gazoductul ”Nord Stream-2”. Împotriva Transadria vor fi introduse sancțiuni pe baza PEESA, iar nava ei, Marlin, va fi catalogată ca proprietate blocată, a explicat Blinken.

Secretarul de Stat nu a precizat numele celeilalte nave menționate în raportul nepublicat încă. Potrivit agenției Bloomberg, este vorba despre nava Blue Ship, înscrisă pe listă deoarece a fost cooptată în proiect în faza finală a acestuia, dar împotriva căreia nu au fost introduse sancțiuni, deoarece aparține unei entități afiliate guvernului german. Potrivit versiunii Bloomberg, Transadria are sediul în Cripru, dar se crede că ”ar fi o companie paravan rusă”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2150409