Monumentul lui Suvorov din Focșani, în urma restaurării
24/11
Putin s-a vaccinat cu vaccinul nazal împotriva coronavirului
25/11

Rusia devine noul trend-setter în domeniul sporturilor cibernetice

Foto: Rossotrudnichestvo

Anul acesta, Rusia a avut inițiativa de a organiza un nou turneu internațional al „Jocurilor viitorului” – o adevărată olimpiadă în domeniul sporturilor tehnologice. Aceasta va reuni sportul, inovația și educația. Se planifică desfășurarea în Rusia a unor competiții internaționale în toamna anului 2023, urmînd ca cele de testare să aibă loc anul viitor.

Ambasadori ai Jocurilor Viitorului au devenit “Team Spirit” care au câștigat Campionatul Mondial “The International 10”.
În cadrul Jocurilor Viitorului, este planificată organizarea unei fabrici de conținut și a unui laborator, unde se vor desfășura activități creative în domeniul tehnologiei informației, sportului, științei și educației. Turneul este planificat să se desfășoare în 21 de discipline, reunite în cinci universuri: Sports Challenge, Battle Challenge, AR/VR Challenge, E-motions Challenge și Technically Assisted Challenge.
Potrivit site-ului национальныепроекты.рф, concursurile de test sunt programate pentru anul 2022. Ulterior, se are în vedere desfășurarea „Jocurilor Viitorului” din doi în doi ani. Este de așteptat ca în anul 2023 competiția să atragă 300 000 de vizitatori și 100 de milioane de spectatori, iar în anul 2025 se estimează 500 000, respectiv 500 de milioane.
                                                                                                                                 (Preluat de la pagina de Facebook a Casei Ruse din București)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2150376