Serbia a calificat drept istoric noul contract de gaze încheiat cu Rusia
26/11
Ambasadorul Rusiei, Valery Kuzmin: Poziția ostilă a UE este complet inacceptabilă – ne reorientăm comerțul extern; securitatea Mării Negre trebuie asigurată exclusiv de statele riverane
27/11

Camera de Comerț Americană a cerut Washingtonului să recunoască vaccinul ”Sputnik V”

Vaccinul anti-Covid ”Sputnik V”/ Foto: RIA Novosti

Camera de Comerț Americană din Rusia (AmCham) s-a adresat Departamentului de Stat al SUA cu rugămintea de a recunoaște certificatele de vaccinare cu serul rusesc ”Sputnik V”, a declarat pentru cotidianul ”Izvestia” președintele organizației, Alexis Rodzianko, relatează RIA Novosti.

Potrivit spuselor sale, pentru a călători din Rusia în Statele Unite, orice persoană are nevoie de viză, ”imposibil de obținut acum” și, de asemenea, trebuie să fie vaccinată cu un ser aprobat de Organizația Mondială a Sănătății sau de autoritățile americane.

«De aceea, am solicitat guvernului Statelor Unite ca, pentru deplasările de afaceri, să fie acceptate și alte vaccinuri, inclusiv ”Sputnik V”», a explicat Rodzianko.

Șeful AmCham a precizat că Departamentul de Stat a acceptat să analizeze documentul.

Biroul de presă al Ministerului Sănătății al Rusiei a precizat pentru ”Izvestia” că Moscova și Washingtonul au dezbătut deja, la începutul lunii octombrie, această problemă a recunoașterii reciproce a certificatelor. La încheierea discuției, ministerul rus a trimis în Statele Unite o scrisoare cu propunerea de rigoare.

La începutul lunii trecute, ministrul Sănătății al Rusiei, Mihail Murașko, a declarat, după o întâlnire cu reprezentanți ai Statelor Unite, desfășurată la Geneva, că toate barierele pentru recunoașterea vaccinului ”Sputnik V” de către OMS au fost înlăturate și că au rămas doar unele proceduri administrative.

”Sputnik V” a fost aprobat în 71 de țări cu o populație totală de patru miliarde de oameni. După numărul de aprobări primite, vaccinul rusesc ocupă locul doi în lume. Eficacitatea serului este de 97,6% pe baza analizei datelor a 3,8 milioane de persoane vaccinate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1100215