Din cronica realizărilor spațiale: Rusia a lansat primul modul al ISS, blocul funcțional de transport ”Zaria”
26/11
Expert: Dialogul ruso-german s-ar putea înrăutăți dacă Baerbock va fi numită la MAE
26/11

Zaharova a anunțat onfensiva Forțelor armate ale Ucrainei în Donbass

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova/ Foto: ura.ru

Situația din zona de conflict din Donbass se încinge. Forțele armate ale Ucrainei au angajat acțiuni ofensive într-o serie de zone, a anunțat reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, relatează agenția TASS. 

”Situația din Ucraina cotinuă să îngrijoreze la modul cel mai serios, în special în Donbass. Simțind, probabil, că dispun de totală imunitate, mințile ”înfierbântate” ale regimului de la Kiev se pronunță în favoarea unei soluții de forță pentru criza internă din Ucraina. Atmosfera se încinge în zona de conflict. Continuă să parvină informații privind utilizarea unor arme interzise de Pachetul de măsuri de la Minsk, arme furnizate Ucrainei de țările NATO”, a declarat Zaharova, citată de agenția RIA Novosti. 

”Rapoartele misiunii speciale de monitorizare indică acțiuni ofensive ale Forțelor armate ale Ucrainei în zona localităților Granitnoe și Staromarievka”, a subliniat diplomatul. 

TASS amintește că joi dimineață, într-o zonă rezidențială dens populată din Iasinuvata, drone aparținând Forțelor armate ale Ucrainei au aruncat trei dispozitive explozive artizanale. Două nu au explodat, dar a treia s-a detonat și a distrus un automobil. Nu au existat victime printre localnici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1102026