Zaharova: SUA știau de grupurile de hackeri arestate de europeni
27/11
Grimasele democrației occidentale: A fost stabilită cauza dispariției iminentă a zeci de națiuni europene
28/11

Narîșkin: Nu va fi nici o invazie a Rusiei în Ucraina; este o acțiune de propagandă a SUA

Serghei Narîșkin, director al Serviciul de Informații Externe al Rusiei/ Foto: TASS

Directorul Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei, Serghei Narîşkin, a dat asigurări că nu va fi nici o invazie a Rusiei în Ucraina, iar tot ce se întâmplă în jurul acestui subiect este o acţiune de propagandă rău intenţionată a Departamentului de Stat al SUA, relatează agenţia TASS.

”Da, trebuie să-i liniștesc pe toți: nu va fi nimic de genul acesta”, a spus el, întrebat fiind de jurnalistul postului de televiziune ”Rossia-1”, Serghei Brilev, în legătură cu informațiile potrivit cărora Rusia ar pregăti o presupusă invazie a Ucrainei în următoarele săptămâni.

”În general, tot ceea ce se întâmplă acum în jurul acestui subiect este, desigur, o acțiune de propagandă rău intenționată a Departamentului de Stat. Departamentul de Stat îndoapă cu astfel de informații false, cu astfel de minciuni atât pe aliații lor, cât și pe șefii mijloacelor de informare în masă, precum și pe șefii centrelor de politologie din Statele Unite ale Americii, pentru ca ei să multiplice, să multiplice și iar să multiplice aceste minciuni. Și au creat un balon destul de mare în jurul lor”, a adăugat Narîșkin.

El a subliniat că Rusia trebuie să-și păstreze calmul și să-și consolideze capacitatea de luptă pe fondul dorinței Statelor Unite de a impinge Ucraina să reaprindă, cu forţe noi, conflictul din Donbass. ”Scopul (acțiunilor Washingtonului) este de a încerca să împingă un regim atât de puțin controlat cum este cel de la Kiev să aprindă cu o nouă putere acest conflict care are loc, de fapt, în estul Ucrainei. În toată această poveste, Ucraina este pentru Statele Unite ale Americii un material de lucru, dar americanii doresc acest lucru; ei doresc să aprindă acest conflict, să-l aprindă cu forţe noi. Noi, desigur, trebuie să ne păstrăm calmul și să întărim capacitatea de luptă a țării noastre”, a subliniat directorul SVR.

Întrebat dacă acest lucru ar putea însemna că partea americană împinge Kievul să atace Donbassul prin răspândirea de zvonuri privind presupuse pregătiri ale unei invazii a Rusiei în Ucraina, Narîșkin a răspuns: ”Evident că da”.

TASS menționează că, în ultimul timp, în Occident și în Ucraina se aud tot mai des declarații despre o posibilă invazie a Rusiei pe teritoriul ucrainean. Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a calificat astfel de informații drept o escaladare sterilă, nejustificată, a tensiunii, subliniind că Rusia nu reprezintă pentru nimeni o amenințare. În același timp, el nu a exclus posibilitatea unor provocări pentru a justifica asemenea declarații și a avertizat că încercările de a rezolva prin forță problemele din sud-estul Ucrainei vor avea consecințe dintre cele mai serioase.

Milioane de refugiaţi ucraineni?

Anterior, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, a declarat că Occidentul a distrus economia Ucrainei. El crede că în curând pot apărea milioane de refugiați ucraineni.

”Instaurând, practic, protectoratul său în Ucraina, Occidentul a distrus economia acestei țări, a adus societatea într-o stare de fărădelege, iar anumite categorii ale populației, până la sărăcie. În orice moment, Ucraina s-ar putea aprinde, astfel încât milioane de ucraineni o vor lua la goană în căutarea unui adăpost în alte locuri”, a spus Patrușev într-un interviu acordat publicației ”Argumentî i faktî”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2141942