Ghințburg: Este prematur să vorbim de necesitatea modificării vaccinului ”Sputnik V” pentru varianta sud-africană
27/11
Zaharova: SUA știau de grupurile de hackeri arestate de europeni
27/11

Sluțki: Învinuind Rusia, Polonia vrea să fugă de responsabilitatea pentru încălcarea drepturilor migranților

La granița beloruso-poloneză. Poliția poloneză/ Foto: TASS

Prin propunerea de a introduce sancţiuni împotriva Republicii Belarus şi a Rusiei din cauza crizei migraţiei, premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, încearcă să absolve ţara sa de responsabilitatea pentru încălcarea drepturilor omului, a declarat şeful Comitetului pentru afaceri internaţionale din Duma de Stat, Leonid Sluţki, citat de agenţia TASS.

”Polonia și-a însușit rapid tehnicile Washingtonului de absolvire a responsabilității pentru comitarea de abateri în domeniul drepturilor omului”, a scris deputatul pe pagina sa de pe rețeaua socială Telegram.

În opinia lui, Varșovia ”speră că noile atacuri rusofobe răsunătoare vor distrage atenția de la fărădelegea grănicerilor polonezi”. Sluțki amintește cum, anterior, împotriva migranților dinspre partea poloneză s-au folosit gaze și tunuri de apă.

«Este o situație inadmisbilă din principiu. Polonia, ca și întreaga Uniune Europeană, trebuie să conștientizeze și să poarte responsabilitatea pentru criza migrației, a cărei adevărată cauză au devenit acțiunile ”democratizatorilor” din țările Occidentului Îndepărtat în Orientul Mijlociu și în Africa de Nord», a adăugat Sluțki.

Vineri, la o conferință de presă la Londra, premierul Poloniei a declarat, după întrevederea sa cu omologul britanic, Boris Johnson, că este posibilă introducerea de sancțiuni împotriva Rusiei din cauza problemelor legate de migranții de la granița cu Republica Belarus, din cauza situației din Moldova și a conflictului din Ucraina, precum și pentru criza energetică din Europa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1918218