Grimasele democrației occidentale: A fost stabilită cauza dispariției iminentă a zeci de națiuni europene
28/11
Rusia speră că membrii AUKUS vor renunța la proiectul submarinelor nucleare și amintește de existența tratatelor privind neproliferare și START
28/11

Alexander Rahr: Viitorul cancelar al Germaniei va fi o problemă pentru SUA

Olaf Scholz/ Foto: Reuters

Viitorul cancelar al Germaniei și liderul Partidului Social-Democrat (SPD), Olaf Scholz, se pronunță împotriva prezenței armelor nucleare americane pe teritoriul țării sale, spune politologul german Alexander Rarh, apreciind că succesorul Angelei Merkel va fi o problemă pentru Statele Unite, relatează agenția Lenta.ru. 

Rahr precizează că SPD a avut întotdeauna o poziție mai critică față de Washington, spre deosebire de Uniunea Creștin-Democrată (CDU). În opinia expertului german, dificultăți în relațiile dintre Berlin și Washington pot fi generate și de probleme legate de bugetul apărării. 

”În acordul coaliției de guvernământ nu scrie, așa cum a fost în cazul creștin-democraților, că Germania va cheltui cele două procente din Produsul său Intern Brut pentru NATO. Ceea ce înseamnă că, în această chestiune, ar putea apărea fricțiuni serioase”, a declarat politologul. 

Anterior, Rarh a declarat că actuala situație cu criza migrației de la granița dintre Republica Belarus și Polonia ascunde riscul izbucnirii unui al treilea război mondial. El a arătat că agravarea situației poate duce la consecințe imprevizibile. ”Tot mai mulți și mai mulți istorici și analiști serioși susțin că Europa trăiește situația care amintește de Primul Război Mondial, de începuturile lui”, și-a exprimat Rahr temerile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1100212