Putin, despre liniile roșii din relațiile cu Ucraina
01/12
Putin a subliniat dezvoltarea semnificativă a colaborării dintre Rusia și China în domeniul energiei
01/12

Centrul ”N. Gamaleya” a început dezvoltarea unei adaptări a vaccinului ”Sputnik V” la varianta Omicron

La Centrul ”N.Gamaleya” din Moscova au început lucrările pentru adaptarea vaccinului ”Sputnil V” la noua varianta a coronavirusului, Omicron / Foto: 9111.ru

Centrul de cercetare ”N.Gamaleya” a început deja să dezvolte o versiune modificată a vaccinului ”Sputnik V” pentru noua variantă a coronavirusului, Omicron, iar în caz de necesitate, producția în masă a acestei modificări poate fi lansată în 45 de zile, informează Interfax.

«Institutul ”N. Gamaleya” consideră că atât ”Sputnik V” cât și ”Sputnik Light” neutralizează ultima dintre variantele coronavirusului – Omicron și au demarat studiile necesare», se arată în declarația comună a Fondului de Investiții Directe al Rusie și a Centrului ”N. Gamaleya”.

«Cu toate acestea, institutul ”N. Gamaleya”, bazându-se pe protocoalele în vigoare pentru dezvoltarea imediată a diferitelor versiuni ale vaccinului pentru variante (de coronavirus) care generează preocupare, a început deja dezvoltarea noii versiuni a vaccinului ”Sputnik V”, adaptate la tulpina Omicron», se arată în comunicat.

În document se precizează că, în caz de necesitate, lansarea în producția de masă a variantei modificate va dura o lună și jumătate, astfel că, până la sfârșitul lunii februarie, pot fi fabricate milioane de doze. «Câteva sute de milioane de boostere de ”Sputnik”, modificate pentru tulpina Omicron, pot fi livrate pe piețele internaționale în jurul datei de 20 februarie 2022, iar în 2022 vor fi disponbile peste 3 miliarde de doze», se precizează în declarație.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1101951