Potrivit Casei Albe, Putin și Biden au cerut consilierilor lor să lucreze la dezvoltarea temelor discutate
07/12
Kremlinul, despre întâlnirea președintelui Rusiei Vladimir Putin cu președintele SUA, Joseph Biden: Discuție sinceră, având un caracter de lucru
08/12

Kremlinul a evaluat negocierile dintre Putin și Biden

Președinții Vladimir Putin și Joe Biden/ Foto: TASS

Discuțiile dintre Vladimir Putin și colegul său american, Joe Biden, au avut un caracter sincer, de lucru, a relatat biroul de presă al Kremlinului, citat de agenția RIA Novosti.

”Președinții și-au exprimat părerea că, ținând cont de responsabilitatea aparte ce le revine pentru menținerea stabilității și securității internaționale, Rusia și SUA vor continua dialogul și contactele necesare”, se arată în comunicatul dat publicității la încheierea convorbirilor desfășurate în regim video.

Liderii au amintit de alianța dintre cele două țări în anii celui de-al Doilea Război Mondial și au subliniat că sacrifiile făcute atunci nu trebuie uitate, iar alianța în sine trebuie să fie un exemplu pentru activitatea din realitățile contemporane.

Situația din jurul Ucrainei

În același timp, Biden a atras atenția asupra caracterului ”înspăimântător” al deplasării trupelor rusești în apropierea granițelor ucrainene și a punctat măsurile de sancțiuni pe care Statele Unite și aliații lor le-ar putea adopta în cazul unei escaladări a situației.

«Cu exemple concrete, președintele Rusiei a ilustrat linia distructivă a Kievului, menită să desființeze complet Acordurile de la Minsk și înțelegerile convenite în cadrul ”formatului Normandia”, a exprimat îngrijorarea sa serioasă față de acțiunile provocatoare ale Kievului împotriva Donbassului», se menționează în comunicatul Kremlinului.

(Vom reveni)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1100239